Plzni v Hostouni pomohly zázračné trefy

Třinácté kolo ČFL svedlo v A skupině proti sobě domácí Hostouň a béčko Plzně. Sokolové rezervě ligového týmu podlehli 1:3 (1:2).

V prvních minutách utkání hosté přiznávali, že si s nátlakovou hrou domácích nevěděli rady. Jejich bezradnost vyvrcholila v chybu v komunikací v malém vápně mezi gólmanem a obránci, kterou využil k otevření skóre hbitý Laušman. A pak to přišlo. Sokolové na levé straně obrany podcenili křižný centr, po kterém následovala krásná střela a s ní i parádní gól, jaký možná už na podzim nikdo z plzeňských hráčů nedá. Druhá branka, jenž následovala chvíli poté, se řadí rovněž do kategorie zázračných. Nevídaná bomba totiž vymetla vzdálenější šibenici sokolské brány... 

Ve druhém poločase byli opět iniciativnější domácí hráči. Jenom s přesnou muškou byli na štíru. Když už šance vyloženě řvala po vyrovnání, míč skončil v zámezí... Na druhé straně svěřenci Pavla Horvátha využili nepochopitelnou minelu hostouňské obrany a uzavřeli brankový účet utkání. 

"Troufám si tvrdit, že kdybychom dokázali vyrovnat, zápas bychom neprohráli," uvedl kouč sokolů Ivan Pihávek. "Soupeř se na nás dobře připravil. Škoda, že jsme nevyužili prvních minut obou poločasů a neskórovali jsme víc než jednou. Šancí jsme na to měli dost," doplnil záložník Jiří Kabele. Hostouňští příští neděli doma hostí Karlovy Vary. "Na Plzni v konfrontaci s Hostouní bylo vidět, že mají čas trénovat, věnovat se pilování standardních situací a centrů," míní Jaromír Šilhan, bývalý hráč Sokola, nyní asistent trenéra třetiligového Králova Dvora. 

Základní sestava sokolů: Dutka - Antl, Trapp, Dosoudil, Hovorka, Marek, Kabele, Šustr, Baratynskyy, Laušman, Kolmistr. 

Jan Murárik

hostpavel

Pavel Horváth, slavný záložník Sparty, Slavie a Plzně, připravil své mužstvo velmi dobře


Počasí Kladno

Předpověď počasí