Hostouň podlehla divizní Souši

První fotbalové utkání po karanténě včera sehráli třetiligoví sokolové z Hostouně.

Na hřišti Velké Dobré podlehli svému loňskému soupeři z divize Baníku Souš 1:2 (0:1). „Prvních deset minut zápasu to byl krajský přebor,“ hodnotil úvod duelu Vladimír Dufek, bývalý předseda kopané v Dobré. A měl pravdu. Míč nikoho neposlouchal tak, aby diváci měli pocit z fotbalu na rozhraní špičky divize a spodní tabulky třetí ligy. Ke konci prvního poločasu hru převážně kontrolovali Severočeši. Zlobili rychlými průniky ze stran velkého vápna. Jeden z nic skončil penaltovým faulem, leč Souš nabízenou šanci otevřít skóre zahodila. O chvíli později si hosté vše vynahradili. Do vedení šli přesnou hlavičkou po rohovém kopu.
Po obrátce Hostouň přidala směrem kupředu na tempu a po kombinaci na jeden dotyk z toho vytěžila pěkný gól. Ovšem Souš nepřehrála. Baník se trefil podruhé, měl více šancí a také spokojenosti ve tvářích po závěrečném hvizdu.
„Vyzkoušeli jsme hráče, kteří by nedostávali v mistrovských zápasech tolik prostoru. K nim přibyli nové tváře, které se ucházejí o smlouvu. Z nesehranosti vyplývaly nepřesnosti. Myslím si, že teprve ve středu proti rezervě Dukly uvidíme, na koho můžeme pro letní přípravu na novou sezonu počítat,“ shrnul dojem z porážky trenér sokolů Ivan Pihávek.
Sokol se ve středu utká s pražskou Duklou B opět na trávě ve Velké Dobré.
Sestava Sokola: Czechowsky, Soukup, Zahranychnyy, Konejl, Křižka, Kabele, Krupička, Radler, Brandl, Hovorka – Brejcha, Lohoyda, Charvát, Smékal, Hájek.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí