David Čížek: Vyhrát poločas pět nula a nepostoupit…

Kladenský SK prohrál doma v prvním kole národního poháru s Benešovem 5:6 (1:6). Diváci na stadionu viděli dvě penalty, individuální chyby hráčů, ale i krásné góly, o které se postarali benešovský Lička a hlavně kladenský záložník David Čížek.

Vsítil jste nádherný gól z trestného kopu daleko od branky. Centroval jste nebo jste zamýšlel přímo překvapit gólmana?
Když jsem viděl, že kluci nabíhají na teč a strhávají tak pozornost soupeře včetně brankáře, tak jsem to zkusil poslat na zadní tyč a vyšlo to bez teče (usmívá se).

Hrál jste zprava, ale gól jste zahrál zleva. Kdo původně měl z té strany zahrávat trestné kopy?
Všechno už zahrávám já. A jsem moc rád, že ze standardek jsme dali tři branky. Ty by se mohly stát naší silnou zbraní. Co je nám platné, že jsme vyhráli poločas pět nula, když jsme nakonec nepostoupili…

Co podle vás nejvíc k postupu chybělo kromě dvou gólů?
Podle mého názoru rozhodlo, že jsme prospali začátek zápasu. Brzy jsme prohrávali o tři góly a to se těžko otáčí. My jsme první půli běhali všude a vlastně nikde… O přestávce v kabině jsme si řekli, že nemáme co ztratit, začali jsme bojovat a Benešovští najednou nevěděli, co s námi. Alespoň jsme smazali špatný dojem z prvního poločasu.

Jaké největší pozitivum z dnešního herního projevu se dá vzít pro divizní sezonu?
Herní nasazení z druhého poločasu. Cpali jsme se do vápna, nebáli se chodit do soubojů.

V přípravě včetně poháru jste změřili síly s třetiligovými mužstvy. Zanechala ta utkání ve vás dojem, že Kladno může pomýšlet na vyšší soutěž?
Ty ambice rozhodně máme a za rok, kdy bude končit sezona, budeme ještě zkušenější.

Vaše osobní ambice jsou ještě na třetí ligu?
Jsou, ale jedině s Kladnem!

Jan Murárik




Počasí Kladno

Předpověď počasí