Postup bude SK stát jen na testech padesát tisíc

Fotbalový SK Kladno čeká v sobotu první ostrý zápas nové sezony. V MOL Cupu hostí třetiligový Benešov (10.15). Sportovního manažera SK Petra Brabce jsme se zeptali na názor hromadných karantén sportovních klubů i na formu prvního týmu.

Když postoupíte a ve druhém kole narazíte na profesionální tým z první nebo druhé ligy, budou muset všichni hráči áčka prokázat negativní testy na covid-19. Finančně to není zrovna levná záležitost. Máte spočítané, na kolik by vás hromadný test vyšel?
Nepřipadá mi úplně dobré, že kvůli jednomu zápasu se musejí všichni testovat. Před zahájením divizní sezony stačí prohlášení, že jsme všichni negativní. Pokud bychom před druhým kolem museli každý na testy, vyjdou klub asi na padesát tisíc korun. To je pro náš rozpočet citelná ztráta…

Ona nemusí zůstat dlouhodobě přerušená jen pohárová, ale i mistrovská sezona. Při současných parametrech posuzování, kdo všechno musí do čtrnácti denní karantény, pokud se v týmu objeví byť jediný pozitivní nález, je nasnadě, že dojde k množství odložených utkání…
Nechci koronavirus zlehčovat, to vůbec ne. Můj osobní názor je, že pozitivně testovaní hráči musí do karantény, ti s negativními testy ať hrají. Jinak se soutěže opravdu v nastávající sezoně jen těžko dohrají. Nejde jen o sport, když se podmínky pro posuzování nezmění, trpět dál bude například i kultura. Už se kvůli hromadným karanténám nikdy nic nebude konat?

Minulý víkend jste ukončili sérii přípravných utkání. Co ukázala o mužstvu?
Jsem spokojený s přípravou jako takovou. S výsledky méně. Kluci chodili poctivě na tréninky, hodně toho naběhali. Věřím, že jsou dobře načasovaní na první mistrovský zápas příští víkend.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí