Kladenský SK bez opor vzdoroval Dukle

Fotbalisté kladenského SK remizovali v přátelském utkání s béčkem pražské Dukly 1:1. 

Domácí se kvůli zdravotním potížím museli tentokrát obejít bez opor základní sestavy Čížka, Hanzlíka, Šímy, Vokouna, Tótha či Pechra. Přesto třetiligové rezervě Pražanů byli více než zdatným soupeřem. Oba kluby do utkání nasadili v průměru dvacetileté hráče, kteří předváděli fyzický fotbal nejčastěji od vápna k vápnu. Kladenští mezi ně zařadili možné posily Bičiště a Šátka (Dukla Praha). Z mála šancí otevřelo jako první skóre Kladno. Trefil se Šnobl. Hosté měli více příležitostí na vstřelení branky, leč trefili se jednou.
Český fotbal je v současné době v období „volných“ přestupů. Hráči mají možnost domluvit si přestup, aniž by museli nejprve svůj záměr oznámit klubu, ve kterém jsou registrovaní. „Možné příchody řešíme, nějaké odchody nás možná potkají.  Ale v tuto chvíli o ničem hotovém nevíme,“ informoval Vaše Kladno sportovní manažer SK Petr Brabec a zároveň nepopírá postupové ambice. „Uvidíme v sezoně, jak se bude dařit.  Ale třeba některé hráče máme v Dukle a nabízíme jim, ať se vrátí do Kladna vykopat třetí ligu,“ dodal.
Příští víkend ukončí SK červnové přípravné období ve Štěchovicích na hřišti Povltavské.

Sestava SK: Bičiště (Cimrman) – Ježdík, Javorek, Stříška, Nosek, Šátek, Holub, Pospíšil T., Říha, Procházka, Šnobl (Růžička, Slabý, Pospíšil L.).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí