Hostouň mladou Spartu přehrávala

Sokol Hostouň vs. AC Sparta Praha U19 2:2 (0:2), to je výsledek velmi pěkného zápasu na hřišti třetiligových sokolů.

Kdyby sokolové proměnili v prvním poločase vyložené šance, pak by s přehledem vyhráli. Věkové přibližně stejné ročníky se na hřišti lišily především v síle a pohybu. Domácí byli všude, a když ztratili míč, okamžitě se zdvojovali a v soubojích si pomáhali.
Oba týmy navíc potěšily diváky krásnými góly. Jak po sparťanské, tak po hostouňské střele z dálky míč zaplaval a k překvapení gólmanů jejich ruce minul... V druhém poločase už Sokol hosty takřka nepustil ke své bráně a často Pražany válcoval. Jestli v takovém výkonu bude Hostouň pokračovat v novém ročníku ČFL, pak nemůže mít příští rok na jaře starosti o setrvání v soutěži.
„Poděkoval jsem v šatně hráčům za parádní výkon. Pochválím je i touto cestou veřejně,“ konstatoval spokojený kouč sokolů Dominik Rodinger.
Před Hostouní je ještě jedno utkání, než tým odejde na dovolenou. V úterý 22. června jedou sokolové na Strahov, aby se tam utkali s áčkem pražské Sparty. Oproti původnímu plánu, že se tento zápas odehraje před hostouňským publikem tedy padl.

Sokol Hostouň: Pančev – Pavlík J., Skyrio, Charvát – Mejdr (46. Zahranychnyy), Kubáň (63. Soukup), Brejcha (74. Dostál), Kabele (74. Pavlík K.), Hovorka (74. Mlejnek) – Gajdošík (46. Kulhavý), Fotr (63. Hájek).
Sparta Praha: Ulrich – Kaufman, Vydra, Ševínský, Čihák, Jedlička, Kaštánek, Sprinz, Váňa, Osmani, Hruška (Kolář, Lehocký, Jandovský, Krejčí, Lilling).
Branky: 48. Fotr, 72. Zahranychnyy – 7. Sprinz, 39. Kaufman.

Jan Murárik

sokolspa
Obětavost a bojovnost, to byly hlavní atributy sokolů při bránění


Počasí Kladno

Předpověď počasí