Z SK se stává postrach divize. Český Brod odjel z Kladna s prázdnou

SK Kladno vs. Český Brod 3:2 (1:1). V desátém kole si Kladno upevnilo pozici pod špičkou tabulky.

 „Pojďte se probrat,“ zakřičel ve dvacáté minutě trenér Binder směrem ke svým hráčům na hřišti, aby je alespoň nějak probral z letargie. V té době totiž SK prohrával a nic nenasvědčovalo tomu, že si Český Brod nechá diktovat tempo zápasu. Čas ale ukázal, že často zdání klame.
Od třicáté minuty se kladenská obrana začala zapojovat do podpory útoku a hned se herní tlak převalil k soupeřově bráně. Netrvalo dlouho a ve 32. minutě z proměny herního projevu vytěžili vyrovnání. Javorek naservíroval přesnou přihrávku nejlepšímu střelci SK a pro Šnobla bylo hračkou proměnit ji ve svůj osmý gól sezony. 
Po přestávce se nepochopitelně z kabiny vrátilo znovu „spící“ Kladno. Pro hosty tak nebyl problém jít podruhé do vedení. A znovu se opakoval scénář z úvodní půle. V 62. minutě kladenští zatlačili odzadu a Holub po centru zprava málem protrhl síť za břevnem. Dvě minuty na to mohl přidat další gól, ale míč do sítě přes shluk těl neprošel. 
Hosté se nestáhli a fanoušci na stadionu viděli pěkný svižný fotbal. Při domácích stálo jak potřebné štěstí, tak se mohli spolehnout na chladnokrevné zákroky gólmana Vokouna. S takovou podporou muselo zákonitě přijít vítězství. Krátce před devadesátou minutou našel Pospíšilův centr z rohu Pechrovo čelo a domácí kotel začal slavit tři body Kladna do divizní tabulky...
Kladenský SK pět kol v řadě neprohrál a v průběžné tabulce mu patří čtvrtá příčka. V příštím kole zavítá na trávník Ostrova (sobota, 15.00 hod.).

Sestava SK: Vokoun, Borák, Noll, Javorek, Ježdík, Holub, Balšánek Pechr, Čížek, Pospíšil, Šnobl (Kolářský, Šíma, Kočí, Říha, Růžička, Procházka, Bičiště).
Diváků: 150.
Nejlepší z SK podle VK: Ježdík, Javorek, Holub, Pechr.

Jan Murárik

fans
Věrný kladenský kotel slaví s hráči třetí gól 

sksuch
Utkání rozebíraly legendy českého fotbalu Jan Suchopárek a trenér Českého Brodu Martin Frýdek

svamberask
Na fobal vyvedl svou partnerku odchovanec SK Jan Švambera. Jejich potomek spatří světlo světa v prosinci

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí