Slavnost na SK podtrhlo vysoké vítězství. Hřebeč prohrála, Slaný hraje odpoledne

Divizní soutěž dnes odstartovala svou jarní část sezony. Fotbalisté kladenského SK zahájili stíhací jízdu směrem k prvnímu místu tabulky výhrou nad Neratovicemi 4:0 (1:0). Jejich rivalové z okresu Hřebeč a Slaný mají na programu také hrací den sobotu.

Kladno dostalo na start jara těžkého soupeře z Neratovic. Trvalo téměř celý poločas, než našli domácí hráči cestu do soupeřovi sítě.Tu rozvlnil Eichler krásnou střelou do vzdálenější šibenice. Hosté si vypracovali méně příležitostí vsítit branku než SK. Svěřenci trenéra Zdeňka Haška totiž v první půli spálili několik loženek... Po návratu ze šaten existovalo na hřišti jen jedno mužstvo. Kladno si s chutí zatřílelo i z penalt a po zásluze zvítězilo.
„Hráli jsme přesně to, co jsme si před zápasem řekli a vyvarovali jsme se chyb. Vstup do soutěže je důležitý a tahle výhra nás posune dál. Teď si výhru užijeme a v pondělí jdeme znovu do práce,“ usmíval se kouč Zdeněk Hašek.
Góly SK: 45. Eichler, 53. Šíma z penalty, 62. Šnobl, 76. Eichler z penalty.
Základní sestava SK: Smrkovský - Borák, Hrubeš, Kolářský, Čížek, Eichler, Blažek, Hoha, Pospíšil, Šíma, Šnobl.

O několik kilometrů dál ve stejný čas skončil zápas mezi Hřebčí a pražským Újezdem 0:2. Utkání Slaného s Českým Brodem začne v 14.30 hodin.
V neúplné tabulce je Kladno třetí s odstupem dvanácti bodů na první Chomutov, Hřebeč je sedmá, Slaný páté. V příštím kole jede SK na hřiště Březové, Hřebeč zamíří do Českého Brodu a Slaný do Neratovic.

Jan Murárik

poupa.jg
Před duelem došlo na dekorování legend kladenského fotbalu za přítomnosti Báry Špotákové a Petra Brabce

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí