Trenér Veselý o formě Kladna a trenéru Haškovi

Podruhé povede tým Slaného v divizi do prestižního derby s Kladnem. Trenér Jiří Veselý na Kladně kdysi hrával. Dnes (17.30 hod.) se proti svému rodnému klubu postaví na domácí scéně.

V Lounech jste o víkendu prohráli, Kladno je kolo předtím porazilo. Hovoří to nějak o vaší aktuální formě?
Nám se utkání v Lounech výsledkově nepovedlo, ale výkon zejména v první půli nebyl špatný. Na rozdíl od Kladna jsme však neproměňovali jasné šance, a to je ta tenká linie úspěchu či neúspěchu. Když se však podíváme na výsledky a výkony Kladna, tak formu má famózní, Hašan Kladno velmi zvedl.

Půjdete do derby s otevřeným útočným hledím nebo se zavřete před vápnem?
Do utkání půjdeme s jasným taktickým plánem, ale rozhodně neplánujeme zaparkovat před vápnem “autobus“. Chceme hrát atraktivní fotbal, co se bude líbit, bude účelný a nebude naše fanoušky nudit.

Trenér Hašek vás léta trénoval, jste i přátelé. Máte se čím vzájemně překvapit?
Určitě se máme čím překvapit. Oba dva jsme trenéři, kteří dokáží soupeře přečíst, do utkání však vstupuje hodně vlivů, které taktiku mohou během zápasu ovlivnit, například brzký gól, karty, nucené střídání, a na nás bude, jak na to dokážeme reagovat.

Kladno dvě sezony ve Slaném prohrává. Může být tahle skutečnost vaší výhodou?
Toto rozhodně nebude mít vliv na utkání. Týmy se dost obměnily, ať už hráčsky, tak i trenérsky. Každopádně zvu všechny fanoušky na toto zajímavé utkání.

Jan Murárik
Foto: SK Slaný

priske
Kouč pražské Sparty Brian Priske zavítal v minulých dnech na návštěvu Slaného. Při té příležitosti se na fotbalovém stadionu setkal s Jiřím Veselým, trenérem divizního klubu 


Počasí Kladno

Předpověď počasí