Jan Procházka: Fotbal v SK baví celý tým

Kladenští fotbalisté na úvod jara vyhráli v Souši i díky dirigentské taktovce kapitána týmu Jana Procházky (38). Ten podal vynikající výkon a zápas si očividně užíval. To je ovšem minulost. Zítra dopoledne (10.15 h.) čeká kladenský SK, který se v tabulce vyhoupl na druhé místo, doma tým Štětí. 

Na konci podzimu jste chytil fotbalovou fazonu, kterou zdá se ještě na jaře hodláte vylepšit. V Souši jste byl nejlepším na hřišti…
To je dané hlavně tím, že mě fotbal pořád baví (usmívá se). Proto  to asi v mém případě tak vypadá. Hraju s chutí. Ale fotbal baví i celý tým.

Byla vaše vysoká výhra daná hlavně kvalitní zimní přípravou a tím, že jste zůstali i v mistrovském utkání na umělém povrchu?
O zimní přípravě to není. Byla kvalitní, to ano, ale pak stejně přijde první mistrák a všechno může být jinak. My bychom třeba raději přivítali hrát v Souši na přírodní trávě. Ale umělka nás nezaskočila. I když nás domácí dali na umělku, aby nás umlátili, ale to se jim naštěstí nepovedlo.

Zadní řady soupeře jste v prvním poločase rozebrali rychlými útoky na jeden dotek. Takový způsob hry, nehrát hlavně vzadu, jste si domlouvali při taktice před utkáním?
Nedomlouvali. Prostě na takový způsob hry máme mladé rychlé fotbalisty, kteří to s míčem umí. 

Nyní jdete na Štětí. Budete hrát stejně jako na severu Čech?
Musíme předvádět poctivou práci jako v Souši a pak za to dostaneme stejnou odměnu v podobě tří bodů. 

Jdete za postupem?
Náš cíl je být v tabulce co nejvýš a uvidíme, co z toho nakonec bude. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí