Štětí si v Kladně bod ubránilo

Ztratit po výborném fotbale bod, to mrzí. Zvláště v případě domácího Kladna, které nabralo směr postupové vody. SK - Štětí 1:0 po penaltovém roztřelu (0:0). 

Kladenským hráčům není co vytknout. Po třech gólech minulý týden na hřišti Souše tenotkrát sice SK vyšel naprázdno jen kvůli obětavému výkonu hostí a skvělému výkonu jejich gólmana. 

Kladenští se do soupeře pustili od úvodního hvizdu. Hrstka zimou zkoušených fanoušků několikrát už už měla ruce nahoře nachystaná křičet gól, leč míč se v posledních chvílích před brankovou čárou zastavoval o nohy protihráčů. Vyprávět by o tom mohli Šíma, Kroutil či Pechr. K nim se střelecky přidal i Honza Procházka, který na pozici štítového záložníka nabral třetí fotbalovou mízu. Ojedinělou střelu Štětí z pětatřiceti metrů k tyči spolehlivý Tesař zneškodnil.

Po obrátce svižný fotbal SK pokračoval. Nicméně protivník se takticky zatáhl před své vápno a ztracené kladenské balony odkopával na hrotového útočníka k případným brejkům. Kladenští se už tak často k nebezpečným střelám nedostali, ale to neznamená, že by pokusy Pechra a Boříka nebyly z vyložených. 

"Štětí mě překvapilo kvalitním fotbalem. Byl to rovnocenný soupeř. Hráli vzadu velmi dobře," uznale pokýval hlavou Tomáš Procházka. "Klukům nemám absolutně co vytknout. Makali nadoraz celý zápas a měli smůlu, že jim dobře hrající soupeř všechno ve vápně pochytal. Body ztrácejí i týmy v tabulce kolem nás, takže tohle není žádná fatální ztráta. Na postup jedeme dál," doplnil trenér Ivan Pihávek.

Příští víkend jede Kladno do Mostu.

Sestava Kladna: Tesař - Borák, Pechr, Veselý, Kalina, Štoncner, J. Procházka, Tóth, Šíma, Kroutil, Nesládek (po změně stran střídali Bořík za Nesládka a T. Procházka za Štoncnera).

Diváků: 120

Jan Murárik

stetiverni

Věrní fanoušci SK věří v postup

stetivposledni

 V poslední minutě hlavičkuje Bořík do prázdné brány, vzápětí se proti balonu vyřítí gólmanovy nohy...

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí