Kladno nechalo v Libiši všechny body

Kladenský SK prohrál na hřišti Libiše 1:2 (0:1) a promarnil tak šanci stáhnout náskok Nymburku v čele tabulky. Možnost postupu přesto ztracena není.

První minuty utkání nenechaly nikoho na pochybách, že je Kladno fotbalovější tým. Střely Tótha, Veselého, Boráka, Procházky či břevno Kafky napovídaly, že se hosté zastřelují, a že jsou góly na spadnutí. O to větší překvapení bylo, že se Libiš nerozhodla pouze betonovat, ale její útočníci se směle vydávali do brejků. A domácí mladíci zadní řady SK řádně větrali. Jedno sólo Tesař ještě skvěle vyrazil, na druhé o několik okamžiků později už neměl nárok. Domácí zlobili dál a hosty vysvobodil konec poločasu.

Od návratu z kabin pokračovalo Kladno v pomalejší nepřesné rozehrávce útoků. Ztráty míčů Libiš znovu potrestala gólem. A opět po velmi rychlém přenesení hry za obranu SK. Dvoubrankové vedení domácích hosty přinutil zrychlit mezihru a ještě víc využívat obě "křídla". Zvláště častější využívání Šímy na levé straně se vyplatilo. Po jeho bleskovém výpadu do vápna se míč přes teč Kroutila dostal k dobíhajícímu Kafkovi a ten snížil. Libiš se poté do svého pokutového území stáhla v osmi lidech a nepropustnou hradbu se Kladenským už překonat nepovedlo. 

"Dnes jsem postrádal hlavně pořádného stopera. Pechr pyká za červenou kartu z minulého zápasu a Rada toho v poslední době moc nenatrénoval. I proto zadní řady hořely. Soupeř spoléhal na brejky, které mu vyšly a opak to vzadu neprodyšně zavřel. Je znát, že jsme v zimě neposílili," konstatoval kladenský kouč Ivan Pihávek. Kladno příští sobotu jede do Českého Brodu (17.00 h.).

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Rada, Borák, Bořík, J. Procházka, Tóth, Šíma, Kroutil, Kafka (střídali v druhém poločase - Růžička za Kroutila, Nesládek za Radu, Krsek za Boříka). 

Jan Murárik

 

libisdolibise

Do Libiše přijel spoluhráče povzbudit potrestaný stoper Pechr

libiskporadnemu

K pořádnému závaru se hosté ve druhém poločase téměř nedostali


Počasí Kladno

Předpověď počasí