Slavoj vyhrál i šestý zápas v řadě

V dalším utkání 3. třídy skupiny A hostil Slavoj Kladno SK Lhotu B. Domácí byli jasným favoritem, neboť pětkrát v řadě vyhráli a poskočili na šesté místo, kdežto hosté se stabilně pohybují ve spodní polovině tabulky. SLAVOJ KLADNO - SK LHOTA B 4:1 (1:1).

Jak již u Slavoje bývá zvykem, utkání se začalo vyvíjet jinak než se čekalo. Lépe začala Lhota a Slavojáci asi ještě dospávali (hrálo se od 10.15 hod.). První čtvrthodinu ani jednou vážně neohrozili Hájka v bráně Lhoty, zatímco Lhotští jednoduchými rychlými útoky zaměstnávali obranu Slavoje. V 16. minutě vznikl závar před domácí brankou a Lukáš Dolejš protlačil míč za Krausova záda. Domácí se přece jenom probrali, vyrovnali hru a také zahrozili. Ve 25. minutě se již radovali, po vyšachování obrany Kalina do odkryté brány s přehledem vyrovnal. Do konce poločasu si již ani jedno mužstvo nevytvořilo vážnější příležitost a neurovnaná hra se přelévala mezi pokutovými územími.

Druhý poločas začali lépe domácí a pomalu si vytvářeli tlak. V 62. minutě chyboval brankář Hájek, prohrál souboj s Minasem, ten před prázdnou bránou nezaváhal a poslal domácí do vedení. Začala se projevovat fyzická převaha domácích, když starším hráčům Lhoty na velkém hřišti začali ubývat síly. Domácí se vrhli do útoku, neproměnili několik šancí a málem se jim to nevyplatilo, když do odkryté obrany dvakrát postupoval útočník Lhoty sám na gólmana. Ještě že strážce branky Kraus byl vždy připraven. Uklidnění do domácích řad vnesl až v 78. minutě Nový třetím gólem a definitivní tečku udělal o tři minuty později Hroneš.

Slabá dvacítka diváků si před nedělním obědem na fotbale moc nepochutnala a pouze slušná porce vesměs hezkých branek je trochu potěšila. Obě mužstva více než hře se většinu zápasu věnovala handrkování s rozhodčím Ondrou Dvořákem, který svým výkonem do rámce zápasu zapadl, chyb podělil celkem rovnoměrně obě mužstva, za což si také vyslechl své. Příště snad bude lépe.

SLAVOJ: Kraus - Kovář, Schönherr (76. min. Petráček), Böhm (36. min. Šteberl),Tran Trung (46. min.Valter), Kalina, Matoušek, Hroneš, Minas, Vlk, Nový, tr. Ančička

LHOTA B: Hájek - Adam, Horák, Rác, Hrdlička, Procházka (64. min. Dolejš Jan), Anděl, Rohla, Dolejš Lukáš, Husák, Šíma 

- frc -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí