Novo Kladno zvládlo baráž a vrací se do okresního přeboru

Novo Kladno obsadilo ve 3. třídě sk. A druhé místo a tím si vybojovalo účast v baráži o postup do okresního přeboru. Soupeřem mu byl dvanáctý tým okresního přeboru SK Kamenné Žehrovice.

V prvním utkání v Žehrovicích byl Novoměstský první poločas jasně lepší, bohužel vinou střelecké indispozici si vybojoval pouze jednobrankové vedení. Ve druhém poločase se hra značně přiostřila, což více vyhovovalo domácím a ti dvěma góly strhli vítěství na svoji stranu. Vyhrocený duel soudcoval teprve sedmnáctiletý rozhodčí Krejsa, jež se dopustil několika fatálních chyb. SK KAMENNÉ ŽEHROVICE - NOVO KLADNO 2:1 (0:1).

Těsný výsledek prvního zápasu dával tušit dramatickou odvetu na hřišti Nova. Obě mužstva sice měla z úvodního utkání zraněné, ale byla odhodlána do zápasu dát vše, aby okresní přebor vybojovala. Průběh však předpoklady dramatu nenaplnil a výsledek byl nečekaně jednoznačný. NOVOMĚSTSKÝ KLADNO - SK KAMENNÉ ŽEHROVICE  6:0 (3:0).

Stejně jako v úvodním utkání začali Kladenští náporem, přitlačili hosty k jejich pokutovému území, ale přeháněli to s kombinací a ke střelbě se nedostávali. Vše změnila 17. minuta, to napřáhl Horský a nejistého brankáře hostí Šímu prostřelil. Namlsaní domácí ještě přitlačili a ve 30. minutě již slavili znovu, když se trefil Mareška. Novo jasně ovládlo zápas a hosté již jen občas polemizovali s rozhodčím, za což Novotný ve 35. minutě uviděl žlutou kartu a krátce na to Liška uzavřel účet prvního poločasu na 3:0.
Druhý poločas byl obdobou prvního. Hosté sympaticky utkání nezabalili a snažili se stále bojovat o co nejlepší výsledek, ale na rozjeté Novo již herně ani fyzicky nestačili. V 54. minutě si kapitán hostů, diskutér Kuba Stehlík, vydiskutoval žlutou a čtyři minuty na to Mareška svým druhým gólem zvýšil na 4:0. V této chvíli již bylo rozhodnuto a domácí si závěr zápasu užívali. V 65. minutě Jůza  za všeobecného jásotu zvýšil na 5:0 a závěr patřil komu jinému než Mareškovi, jež skóroval potřetí - 6:0. Celkový účet zápasu však uzavřel domácí veterán Honza Váňa, jenž si dvě minuty před koncem vykoledoval žlutou kartu.
Utkání v pohodě odřídil dvacetiletý rozhodčí Ježek s asistenty Kalíkem a Viktorem Sandevem, na jejichž výkon dohlížel bývalý ligový rozhodčí Jiří Adam. Řízení jim velmi ulehčil jednoznačný průběh zápasu a celkem ukázněné chování obou mužstev, což po vyhroceném prvním utkání bylo příjemné zjištění. Přesto některým divákům oprávněně nešlo na mysl, proč důležité utkání řídí málo zkušený rozhodčí a ne krajskými soutěžemi protřelý kvalitní rozhodčí Viktor Sandev, kterému byla svěřena pouze role asistenta.
Na utkání se sešla pěkná návštěva, téměř 200 diváků. Ti nestranní byli mírně zklamaní, že neviděli předpokládanou dramatickou bitvu, ale příznivci Nova, a těch byla většina, odcházeli nadšení z výsledku a z faktu, že se Novo po dvouletém působení ve třetí třídě vrací do okresního přeboru.

- frc -

baraz2

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí