Kladno končí v pohárovém předkole

Fotbalisté SK podlehli v předkole MOL Cupu v Dobříši 2:5 (1:3). Domácí, rovněž hrající divizi, porazili Kladenské jen díky proměňování vypracovaných šancí.

Těch si hosté užili početně mnohem víc, zvláště po změně stran, ale střely končily na tyči, v golmanových rukavicích, nebo je do bezpečí odkopávali domácí zadáci. Kladenským se nedařilo chytat rychlé výpady útočné trojice Dobříše v čele s exligistou Dortem. Několik nebezpečných situací Tesař vyřešil, ale na tři už neměl sílu. Na druhé straně po centru Kaliny připomněl kladenským fanouškům svou sílu v hlavičkách Suchý a dostal svůj tým zpátky do hry. 

Dvougólový náskok Dobříše nebyl z pohledu hostů neřešitelný problém. Zvláště, když od začátku druhého poločasu zamkli domácí před jejich vápnem a nepřetržitě zkoušeli, kudy míč do brány procpat. Ovšem jejich naděje definitivně zhasly v 51. minutě, kdy po dalším výpadu poprvé kapituloval navrátilec do brány Radim Švejda. Následný pátý gól zápas poslal do povinné dohrávky. Kladenské potěšil v závěru krásný Kafkův gól z přímého kopu. 

Kladenští se měli v případě postupu příští víkend utkat s Litoměřickem. Takto v současné době shánějí na stejnou dobu soupeře k přátelskému duelu. V čem hledat hlavní příčinu vysoké porážky v Dobříši? V délce přípravy to není. Oba týmy ji začaly zhruba ve stejnou dobu. Z tribuny více než rozdílná fyzička byla nejvíc patrná osamělost pětice zadáků Kladna při ztrátě míče u soupeřova pokutového území. K tomu je nutné přičíst stále se trápící hráče při zakončování šancí. Jenom Hanzlík si vybral smůlu snad na celý podzim dopředu. Jeho pokusy skončily dvakrát na tyči a dvakrát mu míč gólman zázračně chytil. Podobně se vedlo i Kafkovi. 

"Domácí nás přehráli jen proměňováním šancí. Hráči odvedli své maximum v poměru k délce přípravy. Máme za sebou první týden a ten jsme zaměřili především na kondici a dynamiku. Vypadli jsme a teď musíme rychle sehnat soupeře k dalšímu přípravnému utkání," uvedl po utkání trenér Kladna Ivan Pihávek.

Sestava SK: Tesař (Švejda) - Kalina, Pechr, Rada, Suchý, Bartoš, Šíma, Kafka, Kroutil, Štoncner, Hanzlík (střídali Čížek za Štoncnera, Růžička místo Kroutila), na lavičce seděli Nesládek, Veselý, Borák, Š, Procházka). 

Jan Murárik

dobrisdodruhe

Do druhé půle vystřídal Tesaře navrátilec Švejda

dobriszarozhodnute

Za rozhodnutého stavu hráli domácí chvílemi až bezohledně...


Počasí Kladno

Předpověď počasí