Na startu sezony Hostouň s jmény posil šetří

Novou sezonu áčka Hostouně odstartovala v Lidicích dvacítka hráčů, která pod dohledem trenérů Zdeňka Haška a Martina Čurdy dostala hned pořádně zabrat.

"Kdo nepochopil moje pokyny, bude běhat tak dlouho, až je pochopí," znělo z úst kouče Haška. Po dvou hodinách toho měli jejich svěřenci dost. "Nic si z toho nedělejte, při cvičeních se často pletou také hráči z druhé a dokonce i z první ligy," dodal s úsměvem. 

A možná několik bývalých fotbalových profesionálů se v dresu Sokola objeví. "Jednáme s hráči od první po třetí ligu a některá jména jsou velmi zajímavá. Než se jednání posunou k cíli, jejich identitu nezveřejníme," uvedl předseda klubu Jiří Hondl. "Minulá sezona nám ukázala jak náročná tato skupina divizní soutěže je a kde potřebujeme přidat, abychom se vyhnuli bojům o záchranu, což je náš jednoznačný cíl. Složili jsme nový realizační tým a postupně oživujeme současný kádr s výhledem vytvořit jeho základ na další tři sezony. Jsme na začátku přípravy a uvidíme jak se s ní jednotliví hráči poperou, jakou kvalitu nabídnou a jak zapadnou do současného kádru. Nechceme a nepůjdeme cestou půlročních angažmá jednotlivých hráčů. Naší snahou je pracovat s mužstvem v dlouhodobějším časovém horizontu. Pokud budeme úspěšní, chtěli bychom se pohybovat v soutěži do šestého místa a prezentovat se přímočarým, útočným fotbalem," dodal.

A tak se zaručeně dají jmenovat hráči, kteří z Hostouně po sezoně odešli: Rouček, Elman, Boruta a Zeman. Ukončení divizní kariéry si rozmyslel Čurda a v dobrém světle se jeví nováček kádru a odchovanec Kladna, obránce Tomáš Tichý (35). Ten by se měl objevit v sestavě týmu v prvním přípravném utkání s pražskou Admirou (sobota, 10.00 h.) na hřišti Dobrovíze. "Před námi je třítýdenní příprava na hřišti. Hráčům jsme oznámili, že do zápasů nastoupí ti z nich, kteří mají chuť trénovat i hrát. Těm dáme přednost bez ohledu na to, kdo na úkor nich zůstane na lavičce. V utkání s Aritmou nám nejde o výsledek, ale o sbírání herní přípravné praxe," doplnil trenér Hašek.

Jan Murárik

hostouncotrener

Co trenér Hašek chce, to hráčům důrazně ukáže

hostounkdo

Kdo asi z nových tváří zůstane celou sezonu...?

hostounmladsi

Mladší hráči si mazáka Šilhana od prvních tréninků předcházejí...

hostounnazacatku

Na začátku sezony si na míč zvykal také Michal Zachariáš

hostounsilhan

Šilhan a Zachariáš, letitý fotbalový vztah...

hostounzacharias

Zachariáš s Tichým v pauzách nezaháleli....

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí