O vítězi ve Hřebči rozhodly až pokutové kopy

Sobotní čas 10.15 hod. je už tradičně spojován s domácími zápasy na trávníku SK Hřebeč, kde se odehrálo první klání SPORT INVEST I.A třídy letošního ročníku. Domácí, nováček soutěže, přivítali na svém perfektně připraveném hřišti soupeře z Podlesí, vicemistra minulé sezony.  

Zápas probíhal ve slušném tempu, obě mužstva si připravila gólové příležitosti, avšak ze hry skórovali jen hosté. Domácí Sedláček v prvním poločase neproměnil pokutový kop a vzápětí svou šanci využili hosté, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1. Ve druhém poločase byli výraznější hosté, kteří si připravili několik gólových situací, ale v domácí svatyni stál vynikající Gibiš. Domácí příznivci viděli další pokutový kop, ke kterému se tentokrát postavil Servus, vyčkal si na pohyb gólmana a s přehledem proměnil. Ke konci zápasu chtěla obě mužstva rozhodnout o výsledku utkání v základní hrací době, a tak byl vidět rychlý fotbal „nahoru dolů“.  O týmu, který si připíše bod navíc, rozhodly až pokutové kopy, kde rozhodla až šestá série, ve které byli úspěšnější domácí hráči. 

"Dnešní utkání bylo pro nás velmi náročné, soupeř z Podlesí byl kvalitnější, než jsme očekávali, a už dlouho ve Hřebči tak kvalitní soupeř nehrál. Do utkání jsme vstoupili dobře a z aktivity si vybojovali dvě příležitosti, bohužel kvalitou ve finální fázi momentálně nedisponujeme. Vrcholem našeho zmaru v zakončení byl neproměněný pokutový kop Sedláčkem. Bohužel, tento moment otočil celé utkání o 180 stupňů a od tohoto okamžiku byl soupeř podle mého lepší. Ve finále můžeme nazvat zisk dvou bodů téměř zázrakem, protože ve druhém poločase nám bod soupeř vysloveně daroval neproměněnými možnostmi a v rozstřelu nás stejně jako v utkání podržel brankář Gibiš. Pro nás z toho plyne několik ponaučení. Musíme ještě více a kvalitněji pracovat v tréninku a zvykat si na daleko vyšší náročnost utkání než tomu bylo v nižší soutěži," shrnul své dojmy ze zápasu trenér Kindl.

Hřebeč sehraje druhý zápas v sobotu proti Klecanům (17.00 h.)

Sestava Hřebče: Gibiš - Kolařík, Pařízek, Baranec, Pinkas, Sedláček, Kujal, Dvořák, Servus, Čmejla, Faktor (ve druhém poločase šel na hřiště Počta místo Pařízka, Křenek místo Čmejly a Lamine místo Dvořáka)

Nejlepší hráč Hřebče podle VK: Gibiš

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí