Výročí oslavil Šíma gólem

Hned v úvodu nové sezony se uvedl gólem, kterým pomohl kladenskému SK v divizi porazit Úvaly. Symbolicky tím Dominik Šíma (22) oslavil zajímavé kariérní jubileum. Na den přesně s tímto zápasem totiž před čtyřmi roky poprvé nastoupil v divizi za áčko SK a také tenkrát skóroval, hned dvakrát! 

Vzpomenete si, jakému soupeři jste branky vstřelil?
(pátrá v paměti) Byly to Louňovice, a myslím, že jsem dal náš první a druhý gól snad ze čtyř celkově. 

Jak jste podle vás za tu dobu fotbalově vyspěl?
Zpočátku jsem se musel vypořádat s důraznějším fotbalem, než jaký jsem znal z dorostu. Už jsem si zvyknul (usmívá se). Teď už je to pohoda. V čem jsem jinak vyspěl, to si ani neuvědomuji. I tenkrát jsem sázel na rychlé průniky do vápna, z čehož jsem dal i gól Úvalům. Jsme rádi, že jsme vyhráli a vykročili do sezony třemi body. 

Před lety jste měl poměrně dlouhou pauzu kvůli zranění. Zbrzdilo vás hodně?
Nechci se vymlouvat, že kdybych ho neprodělal, že bych mohl hrát vyšší soutěž než divizi. Prostě se to stalo a je to za mnou. Nedokážu říct, že by mi zbrzdilo kariéru.

Hrajete v současnosti v ideální formě?
Kvůli zdravotním komplikacím jsem uplynulých čtrnáct dnů nemohl trénovat naplno, ale to rychle doženu (usmívá se).

V sobotu jedete do České Lípy, do fotbalové velké neznámé. Jedete tam ubránit body?
Jedeme tam určitě pro výhru. Po příchodu tří nových tváří, Suchého, Hanzlíka a Čížka, máme silné mužstvo. Suchý je základní pilíř naší obrany, Hanzlík a Čížek hráli proti Úvalům skvěle, takže se v Lípě nemáme čeho bát. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí