Honza Pechr: Prožívám šťastné období

Na dva góly nahrál, jeden sám vstřelil. S takovou bilancí v dresu kladenského SK odjížděl obránce Jan Pechr (22) ze zápasu v České Lípě, kde Kladno vyhrálo 3:1. Solidní formu přitom tenhle student Fakulty tělesné výchovy a sportu UK prokazuje už od letní přípravy.

Čím to je, že hrajete v takové pohodě?
Hraju před stopery a cítím se tam dobře, baví mě to. Víc si na tomhle postu zahraju, dostávám víc balonů. 

Daří se také celému mužstvu. Po úvodních dvou kolech máte na kontě dvě výhry a každému jste nastříleli tři góly. Byl mezi Úvaly doma a Lípou venku kvalitativní rozdíl?
Byly to podobné zápasy, akorát s Úvaly jsme byli víc ve hře v prvním poločase, kdežto s Lípou až ve druhém. Oba soupeře jsme trestali za jejich chyby. Hraju za Kladno divizi třetí sezonu a musím uznat, že Lípa pro mě byla poločas nejlepším týmem, proti kterému jsem zatím hrál. Ale jen ten poločas…

Jaký je rozdíl mezi hrou SK na konci jara, kdy jste měli dlouhou šňůru bez vítězství a současnými výkony, kromě výsledků?
Já doufám, že teď jsme oproti jaru začali opačnou, tedy vítěznou sérii (směje se). Zase tolik rozdílů či změn v naší hře nevidím. Doplnili jsme tým o tři kluky, kteří s námi už kdysi hráli, ale teď je spousta kluků v mužstvu možná na fotbal líp naladěných než na jaře. 

Zítra na SK dorazí Hrobce od Roudnice nad Labem. Víte o soupeři něco bližšího?
Nevím. Jenom jsem slyšel, že je to slušný mančaft, který spolupracuje s Roudnicí, takže se dá předpokládat, že předvedou kvalitní fotbal. Osobně bych radši na začátku soutěže měřil síly se silnějšími soupeři typu Motorlet, Chomutov a další. 

Na trávníku se vám daří. Kromě studií na fakultě také pracujete ve fitku jako osobní trenér. Jste spokojený i mimo fotbal?
Daří se mi i mimo fotbal, škola i práce trenéra mě velmi baví. Prožívám asi šťastné období, ve kterém mám velkou oporu i ve své přítelkyni.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí