Slavoj nepotvrdil roli favorita

V 9. kole 3. třídy skupiny A hostil Slavoj Kladno Čechii Velkou Dobrou B. V minulém kole obě družstva prohrála, sestava Slavoje je sice prořídlá zraněními, přesto dle postavení v tabulce byli domácí mírným favoritem. Jak zápas ukázal, ne vždy vše vychází dle předpokladů. SLAVOJ KLADNO - ČECHIE VELKÁ DOBRÁ B 1:3 (1:3).

Na vzorně připraveném hřišti začali lépe domácí, již ve čtvrté minutě se parádně uvolnil Minas, ale jeho střela se odrazila od břevna těsně před brankovou čáru. Domácí tento moment asi deprimoval, protože postupně přenechávali iniciativu Čechii. Ta v 21. minutě převahu využila Jíchou k vedení 1:0. Povzbuzeni tímto úspěchem hosté ještě přitlačili a výsledkem bylo ve 30. minutě vedení 2:0, které zařídil Váňa. Domácí však nesložili zbraně a o dvě minuty později se radovali i oni, když po rohu dorazil míč do doberské brány Václahovský. Hosté si však stále udržovali převahu a do kabin se šlo za stavu 1:3 po střele Čibery ze 40. minuty.
V kabině domácích asi byla bouřka, protože hráči zvýšili proti první půli nasazení a většina hry se odehrávala na doberské polovině. To však bylo vše, osamělý Minas na hrotu útoku sám na vše nestačil. S podivem bylo, že jej jen sporadicky někdo ze záložní řady podpořil, a když už se tak stalo, skončilo to dlouhou kombinací kolem pokutového území, případnou střelou mimo branku. V 78. minutě v souboji o míč domácí Hroneš nevybíravě zajel do hostujícího Čibery, který následkem tohoto zákroku opustil hřiště na nosítkách. Velmi dobrý rozhodčí Zálužský asi proto, že utkání do té doby probíhalo velmi slušně, potrestal zákrok pouze žlutou kartou a domluvil oběma kapitánům. Domluva evidentně zabrala a utkání se dohrávalo opět v pohodě. Domácí, kteří měli evidentně více sil, si vytvořili v závěru značnou převahu, ale zoufalá koncovka nemohla přinést změnu skóre. To se naopak mohlo měnit na druhé straně, když domácí již zcela odkryli obranu a na domácího  brankáře Krumpholce se v krátkém sledu řítili renomovaní střelci, 2 x Stolár a jednou Jícha. Pozorný a pohotový Krumpolc však všechna tři sóla skvěle zmařil. Necelá třicítka diváků, z nichž příznivců domácích byla necelá třetina, sledovala utkání slabší úrovně a rozehřálo je jen sluníčko, jež v průběhu druhé půle vyšlo zpoza mraků. 

Slavoj: Krumpholc - Kovář, Schönherr (57. min. Procházka), Tran Trung, Böhm, Petráček, Václahovský, Valter, Hroneš, Minas, Vlk. Trn.: Ančička

V. Dobrá B: Škach Frant. - Kropáč, Škach Petr, Čibera (78. min. Střihavka), Uher, Váňa, Hamouz, Mertlík, Stolár, Jícha, Zimerman (34. min. Blätterbauer). Tr.: Slánský

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí