Kladno výhru Motorletu darovalo

Kladenský SK nečekaně prohrál s pražským Motorletem 0:2 (0:0) a promarnil šanci držet se bodově se špičkou divizní skupiny B. 

S Kalinou, Krskem a Kalou jen na střídačce odehrálo Kladno proti Motorletu poslední podzimní utkání před vlastním publikem. V prvním poločase předvedlo vyčkávací fotbal s centry na Nesládka na hrotu útoku. Ten měl jako jediný z Kladenských šanci vstřelit gól. Jeho hlavička ve třetí minutě branku minula. Na druhé straně pochytala snahu hostů o změnu skóre dobře fungující obrana v čele s Procházkou. I díky tomu si Tesař sáhl na balón jen když rozehrával od brány. 

Druhý poločas zahájili domácí ofenzivou, avšak pokusy Šímy či Nesládka končily v náručí gólmana. S vysunutím hry před vápno Pražanů zůstávala kladenská obrana postupem času stále více osamocená. Hosté využívali nabídnutý prostor k nebezpečným výpadům, což se jim v 82. minutě vyplatilo. Zachytili nepřesnou rozehrávku a šli do vedení. Druhou branku mohli přidat vzápětí, ale to ještě bránu minuli. Minutu před koncem už mířili v rozhozené obraně přesně. 

"Na těžkém terénu jsme nemohli tvořit naší hru. V druhém poločase jsme měli pár náznaků šancí, ale o zápasu rozhodla naše chyba, kterou jsme soupeři vítězství darovali," uvedl po utkání trenér SK Jan Pejša. Kladno sehraje závěrečné patnácté kolo podzimu na hřišti Chomutova zřejmě již v pátek 17. 11. (10.15 h.). 

Sestava SK: Tesař - Veselý, Suchý, T. Procházka, Bartoš, Hanzlík, Borák, Růžička, Šíma, Kafka, Nesládek.

Diváků: 90

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí