Trenér Šilhan: Všechno chce čas

Ještě na podzim naháněl strach soupeřovým gólmanům v divizi, nyní pomáhá trénovat třetiligový Králův Dvůr. Ikoně Hostouně a bývalému ligistovi Jaromíru Šilhanovi (34) se prakticky ze dne na den v zimě změnil fotbalový život.

Proč jste náhle vyměnil kopačky za trenérskou píšťalku?
Už se mi najednou nechtělo absolvovat jako hráč zimní přípravu (směje se). Hlavní roli v mém rozhodnutí hrálo zdraví, když jsem si uvědomil, že bych také kvůli svým špatným kolenům mohl ve čtyřiceti být invalidou, ale i nabídka, kterou jsem přes zimu dostal z Králova Dvora. Neměl jsem v tu chvíli moc nad čím dlouze přemýšlet. 

Není třetí liga na start v trenéřině přeci jen vysoká soutěž?
Kdo se bojí, nesmí do lesa (usmívá se). Všechno chce samozřejmě čas, nic nejde dobře hned, ale já se toho určitě nebojím. Mezi trenéřinou a hraním fotbalu je velký rozdíl. Pro mě je dobré, že u "Cábelíků", jak se Králováku přezdívá, je všechno založené na rodinné atmosféře. 

Napadlo vás, co chybí divizním celkům z Kladenska k tomu, aby rovněž hrály třetí ligu?
Nepřísluší mně hodnotit. Jen jsem si hned všiml, že Králův Dvůr minimálně obměnil kádr. Ten tvoří mladí hráči, kteří prošli ligovými dorosty. V současnosti není v našem týmu špatný fotbalista, všichni chtějí makat, nikdo neremcá. Máme i starší koně, bez nichž by mančaft nešlapal tak dobře, jak šlape. 

Před několika týdny jste patřil na soupisku hostouňského Sokola. Sledujete jak si vede?
Sleduju, ale ty nové hráče neznám. Jsem hodně zvědavý, jak se jim na jaře povede, jak to bude v áčku fungovat. 

Jan Murárik

silhannapodzim

Na podzim ještě Míra kmital kolem trenérů, teď zažívá opačný pocit

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí