Švermov smetl béčko Tuchlovic

Zahajovací jarní kolo okresních soutěží Sportovně technická komise OFS po konzultaci s oddíly odložila na 8. května, protože většina hřišť v okrese byla po nepříznivém počasí posledních dnů ke hře nezpůsobilá. Mužstva, která nahlásila na OFS, že jejich hřiště je k sehrání zápasu způsobilé, dostala možnost utkání odehrát. Mezi týmy, které čtrnácté kolo mohly odehrát, byl Baník Švermov, neboť jako jediný z okresních mužstev vlastní "umělku". BANÍK ŠVERMOV-AFK TUCHLOVICE B 7:0 (2:0).

Švermov, po podzimu pátý, ještě pošilhává po postupu. Nastoupil bez nemocného Poláka, ale v bráně s Janjičem, který se vrátil z roční stáže ve Hřebči. Tuchlovičtí, mající souběh s A mužstvem, nastoupili v okleštěné sestavě, ale s čerstvou posilou Hronešem ze Slavoje Kladno. Favorizovaný Švermov nezklamal a svého soupeře bez větších problémů "přejel".
Baník hned od začátku nenechal nikoho na pochybách, kdo je na hřišti pánem, a jeden útok za druhým se valil na bránu soupeře. V 15. minutě byl na správném místě Chaloupecký a s přehledem poslal domácí do vedení. Za dvě minuty mohlo být veseleji, ale Kryl, na kterého zívala prázdná brána, napálil merunu do břevna. Pak se párkrát také osmělili Tuchlovičtí, ale pozorná obrana Baníku v čele s Janjičem nezaváhala. V 38. minutě konečně Švermovské uklidnil nejlepší hráč na hřišti Pavel Růžička, když pohotově zvýšil na 2:0.
Do druhého poločasu Švermováci vletěli jako uragán a po třech minutách Chaloupecký svým druhým golem upravil na 3:0. V 62. a 71. minutě dvěma brankami dovršil hattrick Růžička, když pokaždé v plném běhu uklidil hlavou prudký centr do sítě. Nevídaná paráda! V 74. minutě zvýšil Trejbal již na 6:0 a utkání se dohrávalo jen z povinnosti. Hosté i za tohoto beznadějného stavu nesložili zbraně a statečně bojovali až do hořkého konce, aniž by se uchýlili k záludnostem nebo k jinému nesportovnímu chování. Účet uzavřel v 87. minutě střídající Vaněk.
Téměř stovka diváků byla svědky na začátek sezony poměrně svižného zápasu a domácí odcházeli spokojeni s vysokou výhrou. Do pohodového rámce zápasu bezchybným výkonem zapadl rozhodčí Choleva s asistenty Štětinou a Dachovským, kteří měli roli ulehčenou korektním chováním všech zúčastněných, když na každé straně byla udělena pouze jedna žlutá karta. Pro na fotbal těšící se diváky za slunečného počasí příjemné sobotní odpoledne.

DOMÁCÍ: Janjič - Schmied, Majer, Mraxgut, Růžička (77. min. Bělohradský), Kryl (76. min. Vaněk), Trejbal (81. min. Haspekl), Vydra (66. min. Lukeš), Chaloupecký (75. min. Koňa), Tlustý, Valenta. Tren.: Nedvěd.

HOSTÉ: Balán - Hrdlička, Muláček, Hroneš, Čižinský, Pilař, Kacafírek, Chochola, Šach (66. min. Čermák), Feldman, Gerhard. Ved.:Muláček

- frč -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí