Divokou přestřelku vyhrál Slavoj

V 15. kole III. třídy skupiny A se utkal domácí Sokol Hrdlív se Slavojem Kladno. Obě mužstva figurují v horní polovině tabulky, Hrdlív byl čtvrtý s 25 body a Slavoj pátý s 23 body. Podzimní přestřelka na Slavoji skončila 5:5, takže sedmdesátka diváků se zájmem očekávala, zda gólové hody budou pokračovat i na jaře. A skutečně se dočkala. SOKOL HRDLÍV-SLAVOJ KLADNO 4:5 (3:4).

Utkání začali lépe hosté a již ve 3. minutě se jim zúročila posila Feryk, který je poslal do vedení. Hra měla slušné tempo a útoky ze valily z jedné strany na druhou. Ve 14. minutě nezaváhal domácí Raclavský a bylo srovnáno. Slavoj však má starého lišáka Tůmu, jenž již o minutu později z přímého kopu obstřelil zeď a hosté opět vedli. To však nebylo vše, další posila Shöner nejprve zahodil vyloženou šanci, ale hned v 19. minutě vše napravil a Slavoj vedl 3:1. S tím nesouhlasili domácí, ve 23. minutě snížil Raclavský a o dvě minuty později Kočínský vyrovnal. Přestřelce však ještě nebyl konec. Účet první půle v 29. minutě uzavřel kladenský Feryk, takže do přestávky Slavoj odcházel se zaslouženým vedením 4:3.
Hned v úvodu druhé půle domácí Hrubý srovnal a zdálo se, že kanonáda bude pokračovat, ale opak byl pravdou. Přesto, že se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu, přece jen se více věnovaly bránění, neboť hráči správně předpokládali, že další branka může být rozhodující. To se plně potvrdilo v 76. minutě, když domácí obrana přehlédla nabíhajícího Blažkovce, jenž čelem trefil prudký centr z dobrých třinácti metrů přímo pod břevno. Byl to nejen rozhodující, ale také nejhezčí moment utkání.
Domácí pochopitelně nesložili zbraně a snažili se o vyrovnání. Obrana Slavoje v čele s brankářem Krumpholcem však pracovala bezchybně a domácí prakticky k ničemu nepustila. Naopak jim párkrát zatrnulo, když po ztrátě míče hosté postupovali do otevřené obrany. Vítězství hostů v dramatickém zápase bylo zasloužené, neboť na kluzkém terénu byli důraznější, projevili větší přehled ve hře a využili dokonale slabšího dne domácího brankáře Kindla.
Na zahájení sezony celkem kvalitní zápas podpořil dobrým výkonem i rozhodčí Zálužný, který mu usnadnila obě mužstva slušnou hrou i vystupováním. Byl nucen udělit pouze dvě žlutě karty domácím za ostřejší zákroky.

Hrdlív: Kindl - Červenka, Hejda, Hrubý, Husnaj (45. min.Tuháček), Kočínský (35. min.Sábel), Milka, Motyčka, Raclavský, Vondrák ml.(45. min.Vondrák st.), Svoboda. Tren. Mostek.
Slavoj: Krumpholc - Kovář, Blažkovec, Vávra, Tran Trung, Valter, Moutelík, Nový, Schöner, Feryk, Tůma. Tren. Schönherr. 

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí