Gólman Tesař: V Úvalech se nám daří

Kladenský SK se dnes odpoledne představí v divizní dohrávce na hřišti Úval. V dosavadních dvou odehraných utkáních jara získal kladenský klub plný počet bodů a pouze jedinkrát inkasoval. Na šesti bodech se velkou měrou podílela také aktivní kladenská legenda mezi třemi tyčemi Jaroslav Tesař (32). 

Který zápas byl z vašeho pohledu těžší - v Hrobcích, kde jste vyhráli 9:1, nebo poté doma s Rakovníkem, který jste porazili jedinou brankou?
Zápas v Hrobcích jsem bral jako generálku na jaro (usmívá se). S Tatranem už šlo o ostrý mistrák, který ukázal, že kombinačně to ještě nebylo ono, ale směrem dozadu jsme hráli dobře. Zdobí nás bojovnost i připravenost na utkání, což se projevilo při zahrávání standardních situací. Neztratíme-li fazónu, je před námi slušné jaro.

V bráně vypadáte, že jste ve výborné formě. Zrajete jako brankář věkem?
Asi prodávám získané zkušenosti (směje se). Jinak nad sebou jako nad brankářem moc nepřemýšlím. Každý zápas chci vyhrát bez toho, abych předem četl soupeře...

S Rakovníkem jste hráli letos poprvé na trávě. Tráva vás čeká také dnes v Úvalech. Jsou už přírodní terény pro gólmana v dobrém stavu?
Nevím, jak to bude vypadat v Úvalech, ale je teplo, tak snad mají trávník ve slušném stavu. U nás na SK je tráva díky péči správce Tomáše Procházky bez problémů. A myslím, že nejen pro gólmana.

Jak se vám chytá v Úvalech?
Tam je to většinou o bojovnosti než o fotbale. Pro mě Úvaly mají malé hřiště, kde lítá na bránu hodně míčů. Ale byli jsme v Úvalech úspěšní, tak věřím, že zase přivezeme body. 

V Kladně vedete dvě hospody. Jak jste spokojený jako hostinský?
V současné době s personálem nevíme, kam dřív skočit. Sotva jedna akce skončí, začíná další. Jsme rádi, že se nám na zimáku prodloužila o měsíc sezona. Po ní si tam dáme měsíc oraz. 

Jan Murárik

 

1 obrázková přílo


Počasí Kladno

Předpověď počasí