Švermov nestačil na "hostouňské céčko"

V 17. kole okresního přeboru na sebe narazili kandidáti postupu. Domácí Sokol Družec přivítal Baník Švermov. SOKOL DRUŽEC - BANÍK ŠVERMOV 2:0 (1:0).

Družec přes zimu mohutně posílil, když přivedl z Hostouně Tichého, Buranta a bombardéra Šilhana, kteří doplnili bývalé Hostouňáky Roučka a Čurdu. Ti hrají v Družci, jemuž se žertem začalo říkat "hostouňské céčko", již od podzimu.Takto posílené mužstvo se stalo rázem největším kandidátem postupu. Svou dominanci potvrdilo i v sobotu. K utkání domácí nastoupili bez zraněného Tichého a Šilhana, jenž plnil trenérské povinnosti v Králově Dvoře, ale s exreprezantem Suchopárkem na stoperu.
Z kraje zápasu tahali za kratší konec ale domácí. Hostujících hráčů bylo všude plno a častěji se objevovali na dostřel družecké brány. Tlak trval zhruba deset minut. Pak domácí zahrávali přímý kop, který sice skončil na zdi, ale od té chvíle se iniciativa přestěhovala na jejich kopačky. Stále častěji ohrožovali švermovskou bránu a brankář Janjič musel několikrát zasahovat. V 17. minutě se domácí zlobili na rozhodčího Čechovského, že nenařídil penaltu za údajnou ruku, ale rozhodčí situaci vyhodnotil jinak. Trochu si tím zkomplikoval život, utkání se od této chvíle přiostřilo, což vydrželo do konce zápasu. V 28. minutě konečně udeřilo. To Misura si drze pohrál se třemi obránci, aby předložil míč veteránu Mačurovi, jemuž nezbylo než poslat domácí do vedení. Do konce poločasu měli domácí více ze hry, ale na stavu se již nic nezměnilo.
Druhý poločas opět lépe začali hosté a výsledkem byl nařízený pokutový kop proti domácím za faul v pokutovém území. Penaltu zahrával zkušený exekutor Růžička, umístil ho pěkně k pravé tyči, ale skvělý Pergl směr vystihl a střelu vyrazil. To byl asi rozhodující moment zápasu. Od té chvíle měli již domácí trvale navrch.V 62. minutě trefil Zieber z trestňáku tyč a v 70. min.Suchopárek z pokutového kopu neomylně pečetil domácí výhru. Hosté sice ještě bojovali, ale domácí si vítězství v pohodě pohlídali. Hra se rozdrobila do osobních soubojů a rozhodčí musil co chvíli něco hasit. Za cenu karetního "mariáše" - na každé straně rozdal po čtyřech žlutých kartách - hru dovedl do zdárného konce.
Sedmdesátka diváků, z nichž dobrá třetina byla ze Švermova, mohla být spokojena hlavně s bojovností a nasazením na obou stranách. Vítězství domácích bylo zcela zasloužené, neboť k bojovnosti přídali i více fotbalovosti, ale ani hosté nepropadli a za nasazení zaslouží uznání.

DRUŽEC: Pergl - Rouček, Suchopárek, Fronc, Křivánek, Zieber, Čurda, Mačura, Misura (65. min. Hlusička), Konvalinka, Burant (71. min.Gestberger) Tren.: Blažek

ŠVERMOV: Janjič - Majer, Marxgut, Valenta, Trejbal, Růžička, Chaloupecký, Tlustý (75. min. Bělohradský), Végh, Polák, Lukeš (46. min.Vaněk). Tren.: Nedvěd

- frč -

druzecpenalta

V utkání viděli diváci dvě penalty


Počasí Kladno

Předpověď počasí