Fotbalová okresní novinka: "žlutí" hříšníci se mohou vykoupit!

Ve slánské restauraci "Zimák" proběhl losovací aktiv Okresního fotbalového svazu Kladno. Aktivu se zúčastnila drtivá většina oddílů, jejichž mužstva hrají v okresních soutěžích. Jednání mělo klidný a rychlý průběh a řídil jej předseda OFS Petr Blažej. Ten seznámil kluby s několika novinkami, které OFS pro nastávající ročník připravil.

Nejdůležitější změnou je, že hráči okresního přeboru, kteří po obdržení čtvrté žluté karty jeden zápas "stojí", se po vzoru krajských soutěží mohou vykoupit částkou 700 Kč. Pokud se najde hříšník, jenž nasbírá 8 karet a nechce stát dva zápasy, musí sáhnout po 1400 Kč, a pokud by se našel super karbaník, který by dokázal ve 13 zápasech nasbírat 12 karet, stálo by ho to 2100 Kč. Stejnou částkou 700 Kč je možné se vyplatit při vyloučení po dvou žlutých kartách.

Dalším docela závažným rozhodnutím je nařízení, jež souvisí s nedostatkem rozhodčích. Každý klub třetí a čtvrté třídy, mající nahlášený úřední začátek, by měl jednou za sezonu sehrát utkání se začátkem tři hodiny před úředním časem, aby rozhodčí tohoto utkání mohl odpískat ještě jeden víkendový zápas. Je zajímavé, že zástupci klubů tato rozhodnutí přijali celkem bez poznámek. Vedení svazu čekalo k těmto námětům širší diskusi.

Poté již byli zástupci klubů seznámeni s přidělenými čísly. U dospělých to proběhlo rychle, neboť velká většina klubů měla přidělené číslo již před aktivem. U mládeže došlo k menším komplikacím, když některé kluby teprve během aktivu upřesňovaly kategorie, do kterých jednotlivá mužstva přihlásili, hrací dny a časy. Nakonec se zástupci mládežnických klubů sešli s předsedou komise mládeže Cílkem ještě po skončení aktivu a zbylé problémy dořešili k všeobecné spokojenosti.

Na závěr předseda Blažej poděkoval funkcionářům klubů za věcné a ukázněné jednání a popřál mnoho úspěchů v nastávajícím ročníku, k čemuž se Vaše Kladno také připojuje.

A malé perlička na konec - předseda OFS nechal pro členy vedení vyrobit slušivá trička, takže se losovacího aktivu pánové zúčastnili v jednotném úboru (viz snímek).

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí