Fotbalistky Švermova čeká historická premiéra i útok na horní příčky divize

Ve středu 1. srpna začíná příprava fotbalistek Baníku Švermov na další sezonu. Jaká byla ta loňská a co je v klubu nového, to Vašemu Kladnu prozradil trenér Roman Zeisl. 

"Vstupujeme do druhé sezony pod Baníkem Švermov a musím říci, že úvodní rok byl skvělý. Poznali jsme nové soupeře, vyhrávali domácí zápasy, Nikol Marešková bojovala o královnu střelkyň a všichni jsme mohli sledovat jak areál a fotbal na Baníku vzkvétá," říká kouč švermovských fotbalistek. Ty byly v soutěžním ročníku 2018/2019 zařazeny do divize A a jejich soupeřkami budou fotbalistky z Pavlíkova, Brňan, Mělníka, Souše, Postoloprt, Minervy Praha a nováčka Prague Raptors, který se skládá ze zahraničních hráček a domácí hřiště má ve Zličíně. "Právě s Raptory se střetneme v prvním kole. Ještě předtím ale pořádně potrénujeme, pojedeme na letní soustředění na Starou Živohošť a sehrajeme mimo dvou přípravných zápasů také poprvé v historii Český pohár s Domažlicemi. V případě vítězství nás doma čeká FK Příbram," informuje Roman Zeisl.

Ženský klub po příchodu do Švermova neskrývá ambice a rozhodně nehodlá hrát v divizi druhé housle. "Snažíme se kádr rozšířit a samozřejmě zkvalitnit, a to se nám daří na výbornou, neboť Baník posílí hned několik nových hráček. Z týmu Sahara Vědomice přichází kvalitní dvojice Barbora Cankařová a Tereza Hoffmannová. Z Novo Kladna k nám přestupuje brankářka Nikol Valuchová. Další posilou je bývalá hráčka Slavie Praha Lenka Mullerová a s ní nás posílí brankářka Monika Mullerová. Stoprocentní formu už lze očekávat od jarní posily Vaníkové, která by se měla zařadit mezi klíčové hráčky. Ze zahraničí se pak vrací skvělá Sára Hejtmanská a po zranění také bude nabírat formu Friedbergerová. Usilovat ještě budeme o zkušenou Chadimovou, která se snad nechá zlanařit. I ta má historii v prvoligovém fotbale. Tým ´opouští´ jen vedoucí Yeskina, ta se ale bude nadále věnovat administrativě. Do přípravy tak nastoupí 24-25 hráček, ze kterých vzejde ideální sestava. Naším cílem je horní polovina tabulky, tedy do čtvrtého místa," uzavírá Roman Zeisl.

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí