Poslední minuta rozhodla derby

Ve 2. kole třetí třídy skupiny A se odehrálo kladenské derby mezi Spartou a Slavojem. V utkání měl být domácím Slavoj, ale jelikož jeho hřiště po dobu letního sucha nebylo zavlažováno a bylo k sehrání mistrovského zápasu nezpůsobilé, dohodli se soupeři, že utkání sehrají na hřišti Kamenných Žehrovic, kde je Sparta v azylu. SPARTA KLADNO - SLAVOJ KLADNO 1:2 (0:1).

Ve Slavoji došlo před začátkem soutěže k menšímu zemětřesení, jehož důsledkem byla rezignace předsedy Hanzala a prakticky celého výboru. Před týdnem na mimořádné valné hromadě byl zvolen nový výbor, jenž je složen převážně z aktivních hráčů. V jeho čele stanul Petr Kovář, kapitán mužstva Slavoje. Současný výbor již v předstihu pracoval na posílení mužstva, což se mu celkem zdařilo. Přišli Pražák z Velké Dobré, Zubek a Švandrlík z Lidic a odchovanec Pletánek z Velkého Přítočna. Přestup do Slavoje ohlásil z Černolic i slavný odchovanec Pavel Drsek, který však dosud nenašel čas nastoupit k utkání. V prvním kole prohrál Slavoj celkem smolně v Bělči, kdežto Sparta 3:2 porazila Svinařov, takže se očekával vyrovnaný zápas.  

Utkání začal lépe Slavoj, již v 11. minutě při rychlém útoku podrazil v tísni sparťanský Hanzlík v pokutovém území Tran Trunga. Rozhodčí Nykl bez váhání nařídil pokutový kop, který Pražák bezpečně proměnil. Poté se hra vyrovnala a také Sparta se tlačila do útoku. Na pozornou obranu Slavoje však recept nenacházela. Sama měla štěstí, když v 39. minutě střela Pražáka skončila na břevnu. Na přestávku zaslouženě odcházel Slavoj s těsným vedením.

Do druhého poločasu sparťané vlétli jako lavina a od začátku začali obléhat branku Slavoje. Hned v úvodu se dožadovali pokutového kopu za ruku, kterou však rozhodčí asi správně posoudil jako nastřelenou, což je nerozhodilo a pokračovali v tlaku. Přetížená obrana Slavoje pracovala celkem dobře, ovšem práci ji ulehčovali sparťanští útočníci, kteří zahodili několik slibných šancí, na čemž ovšem má zásluhu i brankář Krumholc, jenž předvedl několik pěkných zákroků. V 70. minutě přidržel Kovář pronikajícího Korvozu a z nařízeného pokutového kopu mohla Sparta vyrovnat. Jenže exekutor Štěpán Placák pouze zatřásl bránou, když přesně trefil spojnici tyče a břevna. Slavoj se však neradoval dlouho. Odražený míč v tísni zahrál na roh a po závaru, který po zahrání rohového kopu vznikl, se míč dostal mimo vápno k Osvaldovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě -  1:1. Ani poté se obraz hry příliš nezměnil. Sparťané se stále tlačili před bránu a obrana Slavoje útoky ze všech sil odvracela. Zápas se chýlil ke konci, oba celky již byly smířeny s remízou a připravovaly se na penaltový rozstřel, když sparťané udělali chybu v rozehrávce. Míč se dostal k volnému Švandrlíkovi, ten pronikl až k lajně a za jásotu lavičky Slavoje z těžkého úhlu prostřelil Eclera. Hned po rozehrání rozhodčí zápas ukončil. Sparťané odcházeli se svěšenými hlavami, ale mrzutí musí být hlavně na sebe, neboť nejméně bod doslova vyhodili oknem.

Čtyřicítka diváků viděla utkání průměrné úrovně, velmi korektně vedené oběma soupeři, což velmi ulehčilo práci rozhodčímu Nyklovi s asistenty Dachovským a Vítkem, kteří se svého úkolu zhostili bez chyb.

Sparta: Ecler - Hnízdil, Hanzlík (70. min. Hodek), Osvald, Urban, Vančata, Placák Štěpán, Placák Petr (46. min. Bělohlávek), Nejedlý, Pírka, Korvoza (75 min. Netrefa). Tren.: Vančata

Slavoj: Krumpholc - Kovář, Vávra, Vlk, Pražák (75. min. Schönherr), Král, Moutelík, Pletánek, Tran Trung (60. min.Tichý), Zubek, Feryk (46. min.Švandrlík). Tren.: Ančička    

- frč -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí