Sokol Uhy opanoval derby

V 8. kole okresní III. třídy skupiny B se utkala mužstva z pomezí našeho okresu. Sokol Olovnice, který územně patří do okresu Mělník, ale fotbalově je členem OFS Kladno, přivítal v derby nedalekého soupeře Sokol Uhy. Utkání mělo být jednoznačnou záležitostí hostů, kteří dosti překvapivě tabulku vedou, kdežto domácí se krčí na jejím chvostu. Zápas sice dopadl podle prognóz, ale favorit se na vítězství dosti nalopotil.  SOKOL OLOVNICE - SOKOL UHY 0:3 (0:1).

Utkání začali lépe hosté a hned v 1. minutě se dostali do šance. Ovšem domácí kontrovali a převzali iniciativu. Bojovností a obětavostí zaskočili fotbalově lepšího soupeře a udržovali si mírnou převahu. Dobře pracující obrana hostů však domácí útočníky k ničemu nepouštěla. V 17. minutě po rohovém kopu vznikl před hostující brankou závar, který skvěle zlikvidoval brankář Bakalař. Další větší šanci si již domácí nevytvořili a na hřišti to občas začalo jiskřit. Sudí Choleva byl nucen udělit několik žlutých karet, čímž situaci částečně zklidnil. Hosté vyráželi do rychlých protiútoků, které domácí občas překazili jen za cenu faulů. To se jim vymstilo ve 40. minutě, když asi pět metrů před pokutovým územím nedovoleně zastavili pronikajícího útočníka a nařízený přímý kop exekutor Pekárek poslal parádně přes zeď do olovnické brány.
Druhý poločas začal stejně jako první, hned ve 46. minutě se dostali hosté do šance, kterou zlikvidoval brankář Ševčík. Pak opět otěže zápasu převzali domácí. V 52. minutě měli největší šanci na vyrovnání, když jejich útočník ufrnkl hostující obraně, ovšem sám před brankářem mířil vedle. Snaha Olovnických o vyrovnání byla neutuchající, ale bylo znát, že jim pomalu docházejí síly. Rozhodnutí přinesla 64. minuta. Hosté zahrávali rohový kop a na přetažený míč si krásně vyskočil volný Pekárek a zvýšil na 2:0. Domácí pochopili, že na zvrat utkání již nemají. Hra se zklidnila a hosté závěr zápasu proměnili téměř v exhibici. V 70. minutě se na vápně šikovně uvolnil Černý a uzavřel skóre na 3:0. Pak si hosté vytvořili ještě několik šancí, při jejich likvidaci se vyznamenal brankář Ševčík a zabránil vyšší porážce.
Téměř šedesátka diváků viděla zasloužené vítězství hostů, neboť fotbalovým umem domácí převýšili. Pro ty je však porážka dosti krutá, protože zásluhou nasazení a bojovnosti byli téměř hodinu lepším týmem, ovšem na takto náročný způsob hry jim nevydržely síly celé utkání. Zápas dobře odřídil zkušený rozhodčí Fanda Choleva, i když se chvílemi, zvláště v prvním poločase, zapotil.
Ještě je třeba připomenout samotný stadionek. Je radost sem přijít. Všude absolutní čistota, na zemi panely nebo zámková dlažba, okolí vysekané a hřiště s ligově sestřiženým trávníkem připomíná kulečníkový stůl.

Olovnice: Ševčík - Ocásek Michal, Novák, Ocásek Vítěslav, Karlovský, Vorlíček (62. min. Vosmík), Nídr, Pergler, Cvrček, Koblenc (86. min. Salač), Veselý. Tren.: Pelant

Uhy: Bakalař - Černý, Valer (59. min. Patócz), Bečvář, Novák Roman, Novák Jaroslav, Kabrhel (83. min. Jansa), Pekárek, Kříž (72. min. Fundák Marek), Pfleger, Fundák Radim. Trenér: Novák Vladimír

- frč -

 

                


Počasí Kladno

Předpověď počasí