Žáci SK Kladno se utkali s pražskými „S“

Díky nejvyšším soutěžím žákovských týmů přijeli do Kladna fotbalisté Sparty i Slavie! Starší žáci SK Kladno nestačili na soupeře z Letné. Patnáctka prohrála 1:3 a čtrnáctka 0:4. Veselejší už to bylo u mladších žáků. Třináctka sice prohrála se Slavií těsně 7:8, ale žáci do dvanácti let dokázali soupeře z Edenu porazit 5:3! Dorosty hrály na hřišti v Benešově. Starší dorost prohrál na penalty, mladší vyhrál 5:1.

V České lize staršího dorostu patří duely mezi Kladnem a Benešovem k tradičním vyrovnaným střetnutím. Nebylo tomu jinak ani o minulém víkendu, kdy o vítězi utkání musely rozhodnout pokutové kopy. Po devadesáti minutách svítil na ukazateli v Benešově výsledek 2:2. V penaltovém rozstřelu pak byli úspěšnější domácí. „V Benešově je vždy utkání těžké. Tentokrát ho kluci zvládli až na to, že se nám nedařilo v penaltovém rozstřelu. Každý bod ze hřiště soupeře je dobrý,“ řekl kladenský trenér Martin Hřídel.

Šesté vítězství v řadě si připsali fotbalisté SK Kladno do sedmnácti let. Na hřišti v Benešově vyhráli vysoko 5:1. „Do utkání jsme vstoupili trošku lehkovážně a domácí nás mohli několikrát potrestat. Tentokrát jsme byli velmi produktivní a proměnili prakticky všechny naše šance,“ hodnotil utkání Jan Pejša, trenér Kladna. Jeho svěřenci se v tabulce České ligy mladšího dorostu bodově dotáhli na druhý Most se ztrátou čtyř bodů na první Slavii.

 

ČLD U19 – SK Benešov - SK Kladno 3:2p (1:1) 
Branky: Stříška 2x
Sestava: Pokorný – Hrbek, Stříška, Janda, Jizba, - Dejčmar (73. Kreisinger), Donát, Pospíšil, Mačura (80. Čermák)-  Šnobl (46. Dáňa), Šrédl (86. Pokorný).       

 

ČLD U17 – SK Benešov - SK Kladno 1:5 (0:1)
Branky: Tung 3x, Krpálek, Kolářský
Sestava: Hrnčíř - Veselý, Pospíšil (46. Rottner), Kolářský, Skalák - Zábranský, Slabý - Tung (75. Vaňous), Lunger (65. Kukla), Veiner (46. Krpálek) - Klimt (46. Klvaň).

 

Starší žáci SK Kladno přivítali v nejvyšší České soutěži na domácím hřišti fotbalisty AC Sparty Praha. Bohužel, slavný soupeř prolomil domácí kladenskou neporazitelnost žáků do patnácti let. Hosté šli v zápase brzo do vedení a nakonec z toho bylo vítězství 3:1. „Nebyli jsme horším týmem. Bohužel chyby, které jsme v zápase udělali, soupeř potrestal," řekl k utkání trenér Kladna Jan Procházka.
Vcelku vyrovnané utkání sehráli se Spartou i žáci SK Kladno do čtrnácti let. Hosté předvedli kompaktnější a týmovější výkon. Domácí doplatili na individuální chyby. „Bohužel jsme po naší chybě brzy inkasovali, což negativně ovlivnilo náš vstup do utkání. V dalším průběhu nám chyběl větší důraz a tah na bránu," řekl trenér domácích Martin Jícha.

 

ČLŽ U15 - SK Kladno - AC Sparta Praha 1:3 (0:1) 
Branka: Kadeřábek
Sestava: Polcar - Kácl , Bokša, Bartoš, Justra (63. Ricci) – Duda (49. Landa), Holeček, Herčík, Truhlář (49. Kadeřábek) -  Chlumský (63. Heler), Veselý.

 

ČLŽ U14  - SK Kladno -  AC Sparta Praha 0:4 (0:3) 
Sestava: Vajshajtl - Rottner (36. Došek), Kalina, Brabec, Novák (45. Vosyka) - Rous, Pavlík, Janega (45. Korbel), Hoffmann (45. Procházka) - Hanuščík (45. Kloček), Lank (36. Fiala).

 

Druhého slavného soupeře z Prahy přivítali mladší žáci SK Kladno. V soubojích se Slavií z toho bylo jedno vítězství a jedna prohra. Fotbalisté SK Kladno do třinácti let prohráli těsně 7:8. I přes zlepšený výkon z minulých utkání v přetahované o výsledek vyhráli hosté. „Stále nás sráží individuální chyby, které soupeři nemilosrdně trestají. Přesto musím hráče za výkon a nasazení pochválit. Věřím, že tento zápas nám vrátí ztracené sebevědomí," řekl po utkání kladenský trenér Jaroslav Hamouz.
Na závěr duelů s pražskými „S“ přišlo vítězství! Mladší žáci SK Kladno do dvanácti let porazili Slavii 5:3. V pohledově velmi hezkém utkání domácí soupeře zcela zaslouženě přehráli. „Musím kluky jen pochválit, převedli jsme výborný výkon,“ řekl Aleš Hejkal, trenér SK Kladno.

.

ČLŽ U13 – SK Kladno – SK Slavia Praha 7:8
Branky: Požár 2x, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Haluza, Hamouz
Sestava: Vojtíšek, Adam - Eška, Chochola, Řehoř L., Egrmaier, Hrudka, Požár, Hamouz, Mikula, Kozubek, Zoubek, Pavlíček, Kolka, Dvořák, Řehoř M., Haluza, Šíma, Randýsek.

 

ČLŽ U12 – SK Kladno - SK Slavia Praha 5:3 
Branky: Svoboda 2x, Kolísek, Kopta, Kubů
Sestava: Hejkal - Abrham, Adamus, Chvapil, Hašek, Kopta, Kolísek, Mucha, Kubů, Pavlík, Svoboda, Jílek, Janát, Civín.

- jak -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí