Otvovice v devíti hráčích zaskočily favorita!

V 10. kole III. třídy skupiny B zajel favorizovaný Hrdlív, jenž z druhého místa stíhá vedoucí Uhy, do Otvovic, které se před zápasem krčily na předposledním místě. Favorit však zjistil, že ne vždy je posvícení. SK OTVOVICE - SOKOL HRDLÍV 2:0 (0:0).

Domácí, kteří již ve druhém zápase v řadě nastoupili pouze v deseti, se překvapivě do sebevědomých hostů pustili, a i když měl Hrdlív optickou převahu, domácí z rychlých protiútoků jeho obranu docela slušně větrali. Ve 14. minutě mohli jít domácí do vedení, když Kvapil pronikl do "vápna", kde byl bez milosti sražen. Nařízený pokutový kop šel sám kopnout, ale brankář Kos jeho přízemní střelu vystihl a vyrazil. Netrvalo dlouho a hrdlívskou obranou jako nůž máslem prošel Navrátil a požár musel hasit opět brankář Kos pádem pod nohy útočníka. Na hřišti se párkrát zajiskřilo, ale rozhodčí Hudera vše včas uklidnil. Potom se konečně dostali ke slovu také hosté, jenže Havel z "malého vápna" mířil do břevna a za malou chvíli ze stejného místa jeho slabou střelu pokryl brankář.
Do druhého poločasu hosté dvakrát prostřídali, kdežto domácí nastoupili ještě o jednoho hráče slabší, když zraněného neměl kdo vystřídat. Samozřejmě se čekalo, že proti devíti se již Hrdlívští prosadí, ale opak byl pravdou. Jejich územní převaha byla sice zřetelnější, jenže otvovická obrana pracovala spolehlivě, takže veškerá snaha hostů končila v okolí pokutového území.Co prošlo, bezpečně pochytal domácí gólman Petřina. Ve snaze strhnout vítězství na svou stranu odkrývali hosté obranu, čehož využívali rychlonozí domácí útočníci, které soupeři často zastavovali za cenu faulů. V 66. minutě podrazil hrdlívský kapitán Motyčka pronikajícího soupeře a rozhodčí musel tasit žlutou kartu. O dvě minuty později předvedl Motyčka na téměř stejném místě úplně stejný zákrok a tentokrát ke žluté přibyla ještě karta červená.
Hrdlívští, stále ještě s jedním hráčem navíc, již útočili pouze platonicky a domácí se stále více osmělovali. V 80. minutě byl v pokutovém území Hrdlíva podražen opět Kvapil. Ke druhému pokutovému kopu se postavil kapitán domácích Wachauf a bezpečně poslal svůj tým do vedení. Hosté již na zvrat evidentně neměli síly a tak těsně před koncem se za dlouhým odkopem na hrdlívskou polovinu vydal pouze otvovický Kvapil a nikým nestíhán pohodlně zvýšil na 2:0. Krátce na to rozhodčí utkání ukončil.
Tristní návštěva 15 diváků, z nichž většina byla z Hrdlíva, viděla utkání slabší úrovně, ale naprosto zasloužené vítězství domácích, kteří bojovností vysoce předčili laxní hosty, kteří zpočátku domácí evidentně podcenili a potom již na jejich obětavou efektivní hru nenalezli recept. Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Hudera, proti jehož výkonu nelze nic namítnout.

Otvovice: Petřina - Novák, Wachauf, Břicháček, Ivanov, Navrátil, Strejček, Bajaja, Břicháček, Novák, Kvapil. Tren.: Břicháček  

Hrdlív: Kos - Kočínský, Stejskal, Husnaj, Motyčka, Hrubý (46. min. Lapáček), Yefimenko, Hejda, Havel (46. min.Vondrák), Milka, Svoboda. Tren.: Gaži

- frč -


Počasí Kladno

Předpověď počasí