Rytíř Stach: Doma je doma...

Nečekané hokejové turbulence zavály minulý týden do řad kladenských Rytířů hvězdnou posilu. Do útoku se vrací snad v nejlepším hráčském věku David Stach (27). V rozhovoru pro Vaše Kladno říká, jaké byly tři extraligové sezony, proč není ve Spartě a jak se cítí po letech v Kladně.

Nedávno se Sparta chlubila přestupovou posilou z Plzně, pak jste zamířil zpět na západ Čech, a když už fanoušci mysleli, že mají ve vašich cestách jasno, otevřel jste dveře kabiny Rytířů...
Já byl s Kladnem v kontaktu už když hrálo baráž. Věděl jsem o zájmu trenéra Davida Čermáka, ale do toho vstoupila Sparta. Kdybych věděl, že Rytíři postoupí, dohodli bychom se dřív. Vždycky jsem chtěl extraligu hrát za Kladno a jsem rád, že jsme se nakonec domluvili. Situace se takhle vyvrbila. 

Jaké byly roky v extralize?
Z tří sezon hodnotím velmi pozitivně první dvě. V Plzni jsem potkal skvělé lidi, kteří mi hodně pomohli. Hokejově jsem se posunul. Ale doma je doma...

Stanovil jste si nový hokejový cíl?
Nedívám se moc daleko. Můj nejdůležitější cíl je mít po sezoně co nejlepší extraligový výsledek s Kladnem. Aby na nás fanoušci rádi chodili, aby je kladenský hokej bavil. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí