Trenér Krégl: Máme typologicky chytré hráče

Rytíři jsou už v plném "ledovém" zápřahu na mistrovskou sezonu a formu ladí i pod dohledem asistenta trenérů Jana Krégla. 

Museli jste oproti první lize přípravu na extraligu zásadně změnit?
Už když jsme před minulou sezonou k týmu přišli, nastavili jsme si nějaký trend přípravy, který samozřejmě stále vylepšujeme. Příprava je náročná, ovšem snažíme se zároveň hlídat, abychom v ní neměli zbytečně vysoký počet zraněných hráčů. Odlišnost mezi těmi přípravami není téměř žádná. Liší se jen v detailech.

Měli by lidově řečeno hráči padat na ústa?
Nechceme vyloženě, aby se takhle cítili. V zápasech by to měli mít snazší, chceme, aby čerpali z pohybu, z dobruslování. Na to je příprava směrovaná. 

Jste znám tím, že se stále zajímáte o nejnovější trendy. Dá se příprava rytířů nazvat částečně kladenskou hokejovou školou, nebo poznatky čerpáte převážně z hokejově vyspělého zahraničí?
Je to kombinace všeho možného. Musíme vycházet i z vlastních poznatků a zkušeností. S kondičním trenérem ladíme přípravu jak nejlépe to jde. Z jiných škol si beru principy, které se dají uplatnit u nás. 

Extraliga prý není ani tak o rychlosti bruslení, jako spíše o hráčské chytrosti. Jak je na tom po téhle stránce Kladno?
My typologicky chytrých hráčů nemáme málo. Například Davida Stacha, který dokáže režírovat hru ostatních. A není sám. Mužstvo je typologicky dobře poskládané.

V čem podle vás může být extraligová síla rytířů?
Je brzy říkat v čem bude naše největší síla. Nechci předjímat. Hru musíme mít založenou na dobrém pohybu a tlaku do brány. A rychlé otáčení hry s rychlým přechodem přes střední pásmo do útočné třetiny. To je aktuální trend.

Venku jsou tropická vedra. Jaký je kladenský led?
Je připravený jak nejlépe jde. Všichni kolem přípravy ledu dělají pro nás maximum. Nemůžeme si na nic stěžovat. 

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí