Jaromír Jágr o extralize, rytířích a stravě

Pro majitele kladenských Rytířů nastává období, které jako šéf klubu dosud nezažil. Kdysi sice v této roli také hrál a vedl mužstvo v extralize, ovšem většinou vše kolem klubu řídil zpoza oceánu. Nyní dokázal kladenský hokej vrátit mezi elitu a poprvé se svému extraligovému týmu může věnovat nonstop. Jaromír Jágr (47) nyní čelí otázkám, jak se jeho Kladno vypořádá v nejvyšší soutěži se soupeři, co s nabytými kilogramy váhy či koho ještě mezi rytíře přivede...

Cítíte, že extraliga nebude nad síly Kladna?
Nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko (směje se). Mužstvu, které se příliš od baráže nezměnilo, věřím. Ani jsem v něm nějaké velké změny dělat nechtěl. Hráčům, kteří si extraligu vybojovali, věřím. Mají teď skvělou motivaci dokázat, že do ní patří, že ji zvládnou hrát. V baráži jsme s extraligovými mužstvy hráli vyrovnanou partii, tak proč by to v extralize mělo být jiné?

Dáváte si do sezony nějaké osobní hokejové cíle?
Žádné nemám (usmívá se). Musím počkat, jak rychle se dostanu do formy, jak to budu mít s kondicí, s váhou. Když se budu cítit dobře, tak vám garantuji, že ostudu v extralize neudělám! Hokej se nezapomíná. I ve svém věku mohu hrát důstojnou roli. Samozřejmě bude záležet na zdraví.

V poslední době často zmiňujete svou váhu. Říkáte, že jste výrazně přibral. Ovšem na první pohled na vás není nic vidět. Například nenarostlo vám břicho... Začal jste se omezovat ve stravě?
Ne. Jím pořád stejně a na co mám chuť. 

Tedy i řízky a tatranky, což k vám od nepaměti patří?
Jak říkám, neomezuji se. Od baráže jsem se moc nehýbal, jedl jsem stále stejně, jak jsem zvyklý, takže váha šla nahoru. Možná to není až tolik vidět, protože mě se kila navíc asi rozkládají po celém těle (usmívá se). Teď začala příprava na ledě, do toho přijdou zápasy a pak zátěž v sezoně, tak věřím, že kila navíc spálím. 

-red-

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí