Rytíř Kregl: S Barinkou a Salákem jednáme

Hokejoví rytíři ladí formu na nadcházející extraligový ročník. Deset dnů do úvodního duelu v Třinci se na tréninku představily dvě možné posily Barinka se Salákem. Na dosavadní vývoj přípravy a nové tváře jsme se zeptali asistenta trenérů Jana Kregla. 

Oba noví hráči jsou velezkušení hokejisté. Jak složité bylo přivést je do Kladna?
Hráči takového formátu přicházejí hlavně přes Jaromíra Jágra. On má na všechny podobné hokejisty kontakty a pro nás je výhoda, že se s nimi dokáže poměrně rychle domluvit. 

V jaké fázi jsou jejich možného smlouvy?
Rádi bychom, aby s námi zahájili sezonu. Hledáme, jak týmu co nejlépe pomoci hlavně na začátku extraligy, a jaký bude další vývoj jejich setrvání u nás, na to je ještě brzy tohle hodnotit. 

Do začátku extraligy může být z určitého pohledu ještě dost času na rozhození sítí a lapení dalších posil. Může se někdo další objevit?
Nic konkrétního v jednání není. Nechme tomu volný průběh. Teď jsou tady tihle dva kluci, s kterými ještě budou nějaká jednání. Mají za sebou teprve první oficiální trénink. Rádi bychom je měli na soupisce třeba už v Třinci. Nerad bych ale v tuto chvíli předbíhal vývoji událostí. Podepsané kontrakty s nimi ještě nejsou. Zítra na trénink ale určitě přijdou (usmívá se). 

K dosavadnímu vývoji přípravy týmu se dá už mluvit konkrétněji...
Spokojení nejsme a pracujeme na odstranění chyb. Máme deset dnů na to, abychom vše doladili a vydrželi jsme hrát s těmi nejsilnějšími mužstvy celých šedesát minut. Zatím máme v zápasech hluchá místa, na která doplácíme. 

Už nacvičujete přesilovky, které by se mohly v čele s Jágrem stát nebezpečnou zbraní rytířů?
Zítra s nimi začínáme. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí