Rytíři mistra nevystrašili

Halloweenské utkání na kladenském ledě znamenalo horor pro domácí fanoušky. Jejich Kladýnko podlehlo třineckým Ocelářům 1:7 (0:1, 0:4, 1:2).

Obhájce titulu přijel do Kladna po prohře v Plzni hladový po vítězství. Ovšem v úvodním dějství si domácí rytíři vypracovali mnohem více gólových příležitostí než Oceláři. Zjednodušeným pohledem hostům na gól stačily dvě přesné střely... Jedna se odrazila od brankové konstrukce, druhá, v přesilové hře, si už cestu do sítě našla.

Neuplynuly ani dvě minuty z druhého dějství a kladenští zadáci v rozmezí jedenácti vteřin nabídli hostům dva góly. Brankář Godla po Litvínovu upozorňoval, že se v zápasech ocitá až nezdravě často tváří v tvář soupeřům. Jako kdyby mluvil do zdi. Přesně tak padly tyhle branky... Další třinecké zásahy, z toho jeden po úniku dvou ocelářů v oslabení, jen potvrdily mistrovu zápasovou  pohodu. V závěrečné třetině nulu na Kváčově kontě smazal Melka dorážkou do odkryté brány. 

V úterý se Kladno představí na ledě Hradce Králové.

Branky a nahrávky: 44. Melka (Hajný, Austin) – 9. Hrňa (P. Vrána), 22. Kofroň (Hrehorčák), 22. Marcinko (Dravecký, D. Musil), 30. Roth (Gernát, P. Vrána), 38. M. Stránský (M. Kovařčík), 41. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 46. Chmielewski

Rytíři Kladno: Godla (41. Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Romančík, Smetana – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut (A), Réway – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Hajný, Melka, Š. Bláha.

HC Oceláři Třinec: Kváča (Bartošák) – Gernát, Roth, M. Doudera, Kundrátek, Galvinš, D. Musil, Krajíček (C) – M. Kovařčík, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Chmielewski, Polanský, O. Kovařčík.

Diváků: 4 623

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí