Sólíčko Honzy Kruliše. Kladno nic předem prohrané nemá

Rytíři se zatím neodnaučili dělat velké individuální chyby před vlastním brankářem. To je stálo lepší výsledek v Litvínově a s takovými chybami nemůžou příliš pomýšlet na body ani zítra v Třinci.

Spoustu gólů dostávají rytíři z dorážek. Prostor před brankářem musí důsledněji čistit. Protihráč nesmí mít připravenou hůl k zakončení. Nemusí se to dít za cenu faulu a vyloučení, jen je nutné přistupovat k protihráčům důsledně. 

Škoda, že nevyšly body v Litvínově. Dostali bychom se mimo zónu, kde se hraje o udržení. V ní totiž hrozí mimo jiné i nebezpečí, že se na jednoho zbývající tři mančafty domluví a potopí ho do první ligy. Tam dole je v v lednu zaděláno na průšvih. Co neuhrajete do konce roku, to v lednu získáte stěží. Já už to s Kladnem zažil. Když jste na dně, tak vás tam ostatní rádi nechají. Klukům věřím, že to zvládnou a zůstanou do konce základní části soutěže do desátého místa. 

Zítra je v Třinci sice čeká těžký protivník, ovšem když se podívám na některé minulé výsledky v extralize, tak je mi jasné, že každý může porazit každého. V následujícím kole hostíme Hradec Králové. Naše obrovská výhoda je v silných obráncích a úzkém hřišti. Kluci toho musí využít. Kladno nic předem prohrané nemá! 

Jan Kruliš, hokejový expert

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí