Je načase ve Vítkovicích přerušit sérii porážek

Hokejoví Rytíři mají na kontě pět proher v řadě. Dnes se ji pokusí přerušit v Ostravě s tamními Vítkovicemi (16.00 hod.).

Kladno porážky usadily zatím napevno na jedenáctou příčku. A zatímco mužstva v tabulce pod ním posilovala, rytíři spíše oslabili. Odešel Valský a je možné, že na marodce ještě nějaký čas zůstane Réway. Kladenští mají do konce základní části před sebou deset utkání. V nich je třeba, aby k ose Godla, Austin, Vampola, Jágr a Zikmund přidali produktivitu také jejich spoluhráči. 
Ostravané v posledních lednových dnech přivedli do útoku slovenského reprezentanta Šišovského a do obrany Maďara Dudase. Pro kladenský tým je snad dobrá zpráva, že Vítkovice neposílil Irgl z Olomouce. Vítkovičtí mají za sebou šňůru tří výher. V minulém kole pokořili Liberec na jeho ledě, předtím doma zdolali s nulou Zlín a vyhráli v Olomouci. Dvě výhry z toho získali v samostatných nájezdech. Pět obdržených gólů za sto osmdesát minut je skvělá bilance jak pro brankáře, tak pro obranu. Ovšem šest vstřelených branek ze tří zápasů není kdovíjaká kanonáda. Totéž ale platí o rytířích. Tři jejich poslední zápasy znamenaly jen šest gólů v sítích soupeřů. Na druhé straně za Godlou skončilo jedenáct puků. 
Redakční tip pro sázkaře: Vítkovice jsou nyní remízovým týmem. Plichtou skončil první vzájemný duel na ostravském ledě. Zkusme tedy remízu po základní hrací době a celkovém počtu branek méně než šest je kurz 4,98:1. Tip našeho čtenáře Tomáše Fujana: 4:1 pro Kladno.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí