Matyáš Zelingr: Teď musíme dokázat, že na extraligu máme

Patří k těm odchovancům Kladna, kteří se dokázali přes své mládí prosadit do sestavy prvního týmu. S rytíři vybojoval postup do extraligy a v ní zažíval slibně rozehranou sezonu. Tedy až do utkání ve Zlíně na konci prosince. V něm Matyáš Zelingr (21) utrpěl otřes mozku a pohmoždění páteře. Od té doby se dává dohromady. Extraligovou reprezentační přestávku využil k návratu na led.

Bylo to zlé?
Nejdřív to tak zle nevypadalo. Po týdnu od úrazu jsem začal trénovat a teprve tehdy se ukázalo, že to nic lehkého nebude. Neustále se mi motala hlava, dělalo se mi zle. Doporučili mně vyhýbat se světlu. Snažil jsem se. Televizi nemám, počítač jsem nepoužíval a do telefonu se sníženým jasem jsem se díval minimálně. A to jen proto, že bez telefonu dneska ve sportu téměř nejde existovat.

Představoval jste si, co byste bez hokeje dělal?
Ne. Nemám plán B, mám jen plán A (směje se). Když máte plán B, tak je jasné, že počítáte s tím, že se něco stane…

V tomto týdnu jste začal trénovat. Jdete do toho naplno?
Jdu už na plné pecky a dvoufázově. Reprezentační pauza mi přišla vhod (usmívá se). Cítím se dobře, fyzička se vrátila, takže bych rád nastoupil ve středu proti Zlínu. Záleží, jestli mne trenéři povolají.

Bez vás v sestavě Kladno osmkrát prohrálo, z toho posledních šest utkání v řadě. Takže byste mužstvu mohl přinést štěstí…
Ale taky kluci porazili Spartu, Liberec, Pardubice i Brno… Snad to štěstí teď, kdy ho nejvíc potřebujeme, přinesu.

Je tým podle vás v herní krizi?
Neřekl bych, že jsme vyloženě v krizi. Bohužel, nám se ke konci sezony tohle stává. Zbytečně si to komplikujeme sami. Na druhou stranu nás to nutí ukázat, co v nás je, jaký jsme mančaft, jak dokážeme táhnout za jeden provaz a dokázat, že na extraligu máme. O to lépe teď ta vítězství budou chutnat.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí