Rytíři se teď musí odrazit ode dna

Prohra s Pardubicemi 2:5 (0:0, 0:2, 2:3) poslala Rytíře na dno tabulky. 

Zápas takzvaně o šest bodů nebo taky o všechno. Rytíři na střídačce posílili tým o asistenta trenérů Jiřího Tlustého a na ledě v první třetině volili střely z dálky. Trefili konstrukci brány a děkovali Godlovi, že udržel čisté konto. Pardubičtí totiž kombinovali až do brankoviště, což často zavánělo jasnou šancí. 

Stále je neuvěřitelné, že 48letý Jágr dokáže ujíždět o čtvrtstoletí mladším hráčům. Po jednom takovém úniku ho gólman vychytal jen s notnou dávkou  štěstí. Poté se vyprodaným zimákem opět několikrát neslo hromové Denis Godla! Úřadovala nejen jeho proslulá vyrážečka, ale i lapačka, kterou zastavil puk na brankové čáře. Kapituloval až po střele kladenského odchovance Látala. O chvíli později odjel Látal na trestnou lavici a hosté přidali druhý gól...

Na začátku třetího dějství Mikuš prostřelil Godlu od modré a bylo téměř jisté, že svůj tým dostal z posledního místa tabulky. Zikmund dal gólem v početní převaze rytířům nadechnout k obratu, ale namísto dalších domácích branek se počtvrté trefili hosté... Bojovník Jágr sice odpověděl tím nejlepším způsobem, ovšem zůstal z domácího celku  sám. Aby smůly nebylo málo, Godla po jednom ze zákroků odjel do kabiny s bolestivou grimasou. 

Kladno tak v neděli musi získat body na ledě Plzně (16.30).

Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin), 55. Jágr (Zikmund) – 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal)

Rytíři Kladno: Godla (57. Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Melka – Hovorka, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha.

HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Oliva – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

Jan Murárik 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí