Jiří Tlustý: V Brně můžeme zopakovat výhru se Spartou

Po devíti prohrách v řadě se postavil na střídačku Rytířů a přinesl jim štěstí v podobě ukončení černé série. Nyní se také naděje Jiřího Tlustého, kladenského odchovance, bývalého reprezentanta a hráče NHL, nyní podnikatele, upínají k zítřejšímu zápasu v Brně (15.00 hod.).

Bral jste vítězný duel se Spartou jako tradiční derby?
Bral. Tohle bylo vždycky pro nás derby s vyhecovanými zápasy. Stejné to bylo i ve čtvrtek. Zvládli jsme důležitý zápas v důležité fázi sezony. Vyhrát jsme ale mohli už předtím v Plzni. Tam jsme o výhru přišli i kvůli vlastním individuálním chybám.

Jak na Kometu? Brno je doma téměř nepřekonatelné…
Brnu se v poslední době moc nedařilo. Když si hráči budou přesně plnit své role v jednotlivých lajnách, mohli bychom zopakovat úspěch se Spartou.

S čím jste v projevu týmu v utkání se Spartou byl nejvíce spokojen?
S jednoduchým přechodem do útočného pásma. Zbytečně jsme si přechod nekomplikovali několika přihrávkami mezi modrými lajnami. Hráli jsme jednoduše za obránce a fungovalo to. Spokojený jsem i s gólem v početní převaze. Jen tu přesilovku pět na tři jsme měli sehrát účinněji a skórovat z ní.

Jsou momenty, kdy si na střídačce v roli asistenta trenérů řeknete, že byste nějakou situaci rytířů vyřešil například pohotovou střelou? Nesvrbí vás hokejové ruce?
Tak nepřemýšlím (směje se). S hraním už je konec. Pustil jsem to z hlavy.

Udržujete si fyzičku?
Snažím se něco dělat. Ale je to bída, nemám vůbec čas. Cítím, že bych si měl pro sebe najít více volna.

Na střídačce Kladna zůstanete do konce sezony. Nastoupíte od té příští kariéru trenéra?
Ne! Vůbec. Je to zajímavé, zaujalo mě zkusit klukům pomoct, ale vydal jsem se jinou cestou, než je hokej. Mám malou dceru, rodinu, podnikám. Nemůžu trávit každé dopoledne na tréninku a pak třeba o víkendu cestovat na zápasy. Trenéřina je hrozný žrout času.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí