Plzeň i Zlín ztratily. Pardubice a Litvínov Kladnu odskočily

Soupeři Kladna v boji o záchranu extraligy bodovali.

Zraky všech fanoušků kladenských Rytířů se v pátek večer upínaly do Pardubic a Zlína. Jen chvíli to vypadalo, že Plzeň by mohla v Pardubicích bodovat a Zlín, že si doma poradí s Litvínovem. Na konci obou duelů bylo všechno přesně tak, jak si Kladno nepřálo. Pardubice vyhrály a Litvínov získal na Moravě bod.
V tabulce tři kola před koncem základní části soutěže se Dynamo i Verva od Rytířů vzdálily o tři body. A protože mají s Kladnem pozitivní vzájemnou zápasovou bilanci, rytíři je musí v závěrečném účtování o bod přeskočit. V sestupovém pásmu se teoreticky drží i Vítkovice na jedenáctém místě. Na ty Jágrův tým ztrácí šest bodů.
Matematika tří posledních kol má několik řešení. Kladno by mělo nejlépe všechno vyhrát za tři body. V neděli Kladno v Brně vyhraje, Dynamo by na ledě mistra mohlo nechat všechny body a Verva si před vlastním publikem zřejmě s Vítkovicemi poradí. Pardubice a Rytíři budou mít stejně bodů, Vítkovice a Litvínov o tři více.
V úterý Jágr a spol. získají tři body s Boleslaví, Litvínov padne v Olomouci a Vítkovice doma porazí Karlovy Vary. Pardubičtí zopakují kladenský zázrak a zapíší si do tabulky tři body se Spartou. Litvínov, Pardubice a Kladno mají rázem stejně bodů, Vítkovice jsou zachráněné.
V pátek vyprodaný litvínovský stadion požene své barvy k záchraně, leč hráči Vervy narazí na kladenskou houževnatost a po dlouhých letech s Kladnem prohrají. Pardubicím k jistotě záchrany stačí doma uhrát s Vítkovicemi bod. A třeba taky ty zápasy skončí úplně jinak a Kladno v extralize zůstane!

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí