Bílek: Co Jaromír slíbil, to dodržel. Jsem mu vděčný

V létě načne na ledě třináctou sezonu v kladenském dresu. Hokejový útočník Vítězslav Bílek (36) podepsal včera novou smlouvu.

Dostal jste dvouleté angažmá. Byly to složité námluvy?
Byly snadné. Jaromír Jágr mi už v sezoně řekl, že by byl rád, kdybych v Kladně zůstal a slíbil, že mi nabídne smlouvu na novou sezonu. Slib splnil, a i když jsem dostal lukrativní nabídku od pražské Slavie, moje srdce mě z Kladna nepustilo.

Jaromír Jágr přeplatil Slavii?
Neřekl bych, že přeplatil. V okamžiku, kdy mi nabídl dvouletou smlouvu, tak jsem neváhal ani chvilku. O peníze vůbec nešlo. Jenom kdybychom příští rok postoupili, museli bychom smlouvu upravit. To je jen technický detail (směje se). V Kladně bych rád kariéru dohrál. Jsem tu doma.

Příprava na sezonu už začala. Vy se výjimečně připravujete s týmem. Stačíte mladým?
Nemám s tím sebemenší potíže. Dokonce jsem teď měl nejlepší měřený čas při běhání „Zvonečku“. Tři kilometry jsem zvládl pod dvanáct minut. Limit jsme měli do patnácti minut. Mám pocit, že když jsem byl taky mladíček, tak jsme to běhali rychleji. Ale asi ten pocit v sobě mám proto, že jsme mezi sebou rádi soutěžili. Současná generace juniorů zřejmě tolik soutěživá není. Třeba se mýlím.

Přidáváte si v soukromí?
Jsem zvyklý doma cvičit. Tak hodinku denně a k tomu chodím hrát tenis. Cítím se výborně.

Která z těch dvanácti sezon v Kladně byla pro vás nej?
Určitě ta prvoligová, ve které jsme s Davidem Stachem přepsali rekordy soutěže. Rád bych si s ním zase zahrál. Uvidíme, jak to dopadne.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí