Rytíře od ledna posílí útočník Marozs

Kádr hokejových Rytířů rozšířil, v lednu příštího roku dorazí i fyzicky, třinecký útočník Rostislav Marosz. Do konce roku bude hostovat ve Vítkovicích.

„První ligu nepodceňuji a mám k ní respekt. Jsem rád, že mohu začít v extralize, byla to pro mě priorita, ale chci také pomoci Kladnu k postupu do extraligy,“ uvedl po podepsání smlouvy pravoruký centr. O Rostislava se velmi zajímal majitel klubu Jaromír Jágr, který se na rozděleném angažmá dohodl s majitelem HC Vítkovice Ridera Alešem Pavlíkem. Nová kladenská tvář má dosud odehráno deset extraligových sezon, ve kterých nastoupil ke 322 zápasům. V nejvyšší české soutěži hrál i v uplynulém ročníku, ve kterém oblékal dres libereckých Bílých Tygrů. Hokejoví příznivci ho také znají jako někdejšího útočníka Třince, Olomouce, Karlových Varů, Pardubic či slovenského Trenčína.
„Rosťa s námi podepsal smlouvu na jednu sezonu, ale obdržel i nabídku z extraligy, a tak jsme mu umožnili, aby si ji mohl také zahrát. Do konce prosince bude proto ve Vítkovicích. Nás posílí v nejdůležitější části sezony,“ uvedl k příchodu Marosze sportovní manažer Rytířů David Čermák.

-red-
foto: hcdynamo.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí