Hokejová anketa jde do posledních kol! Zatím věříte, že Rytíři půjdou do baráže

Na začátku hokejové sezony jsme vyhlásili anketu (dolní část webových stránek Vašeho Kladna) s otázkou Na kterém místě skončí Rytíři po základní části extraligy?

Je načase podívat se, jak jim tipující věří před závěrečným finišem základní části soutěže. Nejvíc (38,35 procenta) z nich věří tomu, že Kladno spadne do baráže, neboli udrží čtrnáctou příčku až do konce. Kupodivu další nejvíce tipovanou možností je předpoklad, že skončí patnácté a rovnou sestoupí (27,07 procenta). Umístění Rytířů na třináctém místě tabulky, a s ním spojenou extraligovou příslušnost i příští sezonu, tipuje 25,56 procenta našich čtenářů. Čtvrtou a poslední volbou naší ankety je šance na probojování se do play off. Tomu věří 9,02 procenta.
Procentuální zastoupení jednotlivých možností jsme zkontrolovali včera večer po odehrání extraligového kola. Rytíři měli pauzu, hrají až zítra v Olomouci. Tabulka ukazuje, že týmy ve spodní části tabulky srovnaly krok s Kladnem v celkovém počtu odehraných zápasů. Jen Zlín, jenž včera před domácím publikem porazil Olomouc, má o zápas víc a Karlovy Vary, které porazily doma Pardubice, o zápas méně (Litvínov porazil Mladou Boleslav).
Bodový poměr mezi těmito mužstvy je následující: Karlovy Vary na 11. místě uhrály 63 body, 12. Olomouc 62 body, 13. Litvínov 59 bodů, 14. Kladno 54 body, 15. Zlín 42 body. Kladno, pokud se chce vyhnout sestupovým starostem, už si nesmí dovolit příliš často prohrávat. 

Los zmíněných týmů v závěrečné fázi základní části sezony:
dnes hrají jen Karlovy Vary v Třinci
zítra jede Litvínov do Brna, Kladno do Olomouce
ve středu Karlovy Vary zavítají do Liberce
v pátek (25. 2.) Litvínov hostuje na ledě Motoru, Olomouc je na Spartě, Karlovy Vary hostí Mladou Boleslav, Zlín vs. Třinec a do Chomutova za Kladnem přicestují Pardubice
v neděli (27. 2.) zajíždí Kladno na hřiště Plzně, Olomouc hraje doma s Třincem, Karlovy Vary cestují do Českých Budějovic, Litvínov pohostí Vítkovice a zlínské Berany uvidíme v Mladé Boleslavi
v úterý (1. 3.) Rytíři hostí tým Vítkovic, Zlín hostí Spartu, Litvínov změří síly doma s Hradcem Králové, Karlovy Vary cestují do Mladé Boleslavi
ve středu (2. 3.) hraje Olomouc v Brně
v pátek (4. 3.) za Kladnem přijede Mladá Boleslav, do Zlína jede Plzeň, Karlovy Vary se pokusí o body proti Spartě a Olomouc proti Pardubicím, Litvínov bude v Hradci Králové
v neděli (6. 3.) jsou Rytíři v Brně, Zlín na Spartě, Vary v Plzni, Olomouc v Litvínově
v úterý (8. 3.) se Kladno rozloučí se základní částí domácím derby se Spartou, Zlín doma s Pardubicemi, Karlovy Vary doma s Litvínovem a Olomouc doma s Brnem.

Sami si, vážení čtenáři, udělejte úsudek či výpočet, kolik bodů které mužstvo asi získá. Podle našeho tipu získají Rytíři ještě 12 bodů.

Jan Murárik
Foto: rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí