Kladno klopýtlo s Kometou

Rytíři Kladno vs. Kometa Brno 4:5 v prodloužení (0:1, 3:2, 1:1). Kladno se v tabulce vzdálilo od poslední Mladé Boleslavi o čtyři body. Ta v době ukončení duelu rytířů prohrávala v Litvínově 0:4...

Téméř do posledního místa zaplněný kladenský zimák viděl jasný důkaz toho, proč Brno do dnešního dne drželo šňůru pěti duelů bez výhry. Hráči Komety potřebovali v úvodní periodě patnáct střel na bránu, aby vsítili jeden gól... Domácí tým jich na opačné straně vypustil na Jekela sedm. Po gólu odešel na střídačku zraněný Brízgala.
Ve druhé třetině rytíři ještě z počtu střel ubrali, ale ze šesti přímých pokusů tři prošly do sítě. Kometa se radovala dvakrát. Kuriózní jsou časy, v kterých branky padly (viz branky a nahrávky). Domácí se s nimi vešli do tří minut, hosté do jediné. 
Něco podobného se událo i v závěrečném dějství. Jen co se poprvé v sezoně trefil Jarůšek, Brno za necelou minutu kontrovalo a utkání šlo do prodloužení. V něm byli šťastnější hosté. 
Další zápas Rytíři sehrají ve středu na ledě Mountfieldu (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 24. Sideroff (Ticháček, Pytlík), 25. Dotchin (Jarůšek, Jágr), 27. Dotchin (Kusý), 56. Jarůšek – 1. Cingel (Ščotka, Kaňák), 35. Flek (Ščotka), 35. Kratochvíl (Marcinko), 57. Moses (Gazda, Pospíšil), 65. Ďaloga.
Rytíři Kladno: Brízgala (1. Bow) – Dotchin (A), Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Sideroff, Tralmaks, Kusý – Jarůšek, Pytlík, Jágr – M. Procházka, Melka, Smoleňák (C) – Babka, Fronk, Bláha.
HC Kometa Brno: Jekel (27. Lukeš) – Ščotka (A), Kaňák, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda – Zaťovič (C), Cingel, Flek – Pospíšil, Marcinko (A), Kratochvíl – Kos, Kollár, Moses – Okál, Holík, Zbořil – Kohout.
Diváků: 4683.

Jan Murárik
Foto: Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí