Rytíři jako den a noc

Dva rozdílné výkony, ale jiné výsledky, než jaké by divák čekal. Tak by se dalo parafrázovat hodnocení trenéra Jindřicha Lidického po dvou domácích zápasech Rytířů v juniorské extralize. 

V tom prvním, s hradeckým Mountfieldem, Kladenští předváděli místy zřejmě svůj nejhorší hokej v téhle sezoně, a přesto vyhráli. Druhý den v utkání s Pardubicemi hráli dobře, a přesto na soupeře, který je v tabulce o sedm příček níž, nestačili.

Hradečtí proti marnému Kladnu pomýšleli na prodloužení, ale tlak v podání nejlepších kladenských juniorů v čele s kapitánem Patykem nevydrželi. Na konci totiž domácí trenéři s ním na led posílali Kalaje, Kesziho a Schildhabela, což je v současné době obrovská úderná síla. 

V dalším zápase měly Pardubice znamenat mnohem lehčího soupeře. Svoboda v brance Rytířů však neměl svůj den a hned v první třetině inkasoval čtyřikrát. Stahl, který ho od druhého dějství vystřídal, sice kapituloval jenom jednou, ale Kladenské stejně jako v předešlém duelu trápila především přesnost v rozehrávce do útočného pásma. Z toho pak plynulo méně klidu na střelbu. 

„Proti Pardubicím nám chyběla koncentrovanost. V druhé třetině jsme začali konečně hrát, a kdybychom k dvěma našim gólům nepřidali jen nastřelené tyčky, ale branky, tak mohl zápas dopadnout v náš prospěch. Podle předvedených výkonů jsme měli s Mountfieldem prohrát a s Pardubicemi vyhrát. Nyní jedeme na Spartu a do Českých Budějovic a aspoň z jednoho utkání musíme přivézt doma ztracené tři body,“ poznamenal kladenský kouč Jindřich Lidický. 

Rytíři – Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Řepka (Bláha), 56. Patyk (Schildhabel, Keszi), 58. Kalaj (Patyk) – 34. Chalupa (T. Kynčl, Bureš).
Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka, Kiml, Cibák, Chládek, Šíma, J. Kučera, Malý – Vach, Patyk (C), Bláha, Okegawa, Schildhabel, Janeček, Řepka, Keszi, M. Kučera, Kalaj, Čermák. 

Rytíři – Pardubice 2:5 (0:4, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Kalaj (Kučera, Řepka), 32. Patyk (Cibák) – 2. Kusý (Zadina, Hoskovec), 16. Zídek (Kubišta, Štefka), 17. Rohlík (Martinec, Dušek), 19. Martinec (Rohlík, Dušek), 49. Zadina (Kusý).
Rytíři Kladno: Svoboda (21. Stahl) – Havelka, Cibák, Chládek, Šíma, Kučera, Malý, Vach, Patyk, Bláha, Okegawa, Schildhabel, Janeček, Řepka, Keszi, Kučera, Kalaj, Čermák.

Jan Murárik

juniorikaszi

Keszi marně vyhlížel v obou zápasech střeleckou formu

juniorischildba

Schildhabel makal i se zraněním

junioriskoda

Škoda, že Kalaj nepřidal proti Pardubicím další góly


Počasí Kladno

Předpověď počasí