Výhra Rytířů se rodila z prolité krve

Takový masakr v hokejovém zápase jeho protagonisté nepamatují. Kladenští junioři ukázali, kdo je doma pánem, a vyprovodili litvínovskou Vervu výhrou 5:4 (1:3, 2:0, 2:1). Ale k tomu si to obě strany rozdaly ve velkém stylu i bez rukavic.

Mezi účastníky pěstních či zápasnických vložek sudí rozdělili téměř sto šedesát trestných minut! Nejvíce ve třech hromadných bitkách. Nejprve domácí Havelka dostal v první třetině pět minut, v druhé litvínovský Jícha odjížděl od sudích s desítkou. K tomu v obou dějstvích přibyly běžné dvouminutové tresty. 

Avšak to byla pouze předehra. Poslední třetina totiž připomínala filmovou bitku v salonu na divokém Západě. 25 minut dostal Rytíř Patyk, po 20 minutách Malý s Havelkou a litvínovský Brejžek. Pětiminutovky či dvě minuty nemá cenu vyjmenovávat. Každopádně - všechno to byly kvalitní souboje tvrdých chlapů.

Mezitím se taky hrál parádní hokej. Domácí většinu zápasu prohrávali a kromě „vykartovaných“ hráčů se museli obejít o zraněné Kalaje s Keszim. Prvnímu soupeř zranil rameno, druhý si nešťastně natáhl tříslo. K tomu ještě překonávali hořký pocit z proměněného nájezdu Vervy. Ale ani to Rytíře do kolen nedostalo. Bojovností na hranici sebeobětování i vůlí po vítězství dokázali v závěru skóre otočit ve svůj prospěch. A zítra je čeká předehrávka v Mladé Boleslavi.

„Největší bitka se strhla po faulu na našeho brankáře. To vypadalo na utržené koleno, předtím nám soupeř zlikvidoval Kalaje. Nemáme v Boleslavi s kým hrát. Už takhle nás zužovala marodka. Sestavu jsme doplnili o dorostence, ale tahle výpomoc má taky svůj limit. Naštěstí máme partu velkých bojovníků, která překoná všechny překážky a do play off se dostane,“ uvedl trenér Jindřich Lidický. 

Branky a nahrávky: 13. Cibák (Kalaj), 32. Patyk (Kučera), 37. Bláha (Schildhabel), 46. Bláha (Cibák), 47. Kučera (Řepka) – 8. Bárdoš (Havlík, Macháč), 10. Jícha (Macháč), 20. Franc (Kučera, Horák), 45. Schmidmayer.

Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka (A), Veber, Kiml, Cibák, Chládek, Ja. Kučera, Malý – Vach, Patyk (C), Bláha, Okegawa, Schildhabel (A), Řepka, Husarik, Keszi, Mi. Kučera, Kalaj, Čermák.

Jan Murárik

litvijednou

Jednou z třech sudí byla žena

litvikrev

Krev tekla často a proudem

litvilitvinovu

Litvínovu sedí na trestné dva hráči, když se schyluje k první hromadné bitce

litvistahla

Stahla v tuto chvíli zachrání tyčka

litviasistent

Asistent trenéra Petr Tatíček v závěru zápasu nakreslil správnou taktiku

litviradost

Radost z výhry nebrala konce

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí