Juniorka Rytířů válela v Mladé Boleslavi

Kladenští hokejoví junioři drží neporazitelnost v extralize třetí utkání v řadě. Tentokrát na ledě Mladé Boleslavi brali tři body za výhru 8:1 (3:1, 3:0, 2:0). Jediné tříbodové vítězství je dělí od jistoty účasti v play off. 

Na to, aby mohli začít přípravu na boje o titul, mají před sebou ještě pět kol. V nich hostí Slavii, Jihlavu a Brno, venku hrají na ledě Plzně a Karlových Varů. A rozhodně je v silách bojovného týmu play off uhrát na čtvrtém či pátém místě. 

„Lepší než pátí už asi nebudeme. Ale nám by tohle umístění vyhovovalo, protože nás nasměruje na souseda v tabulce a kromě prvních tří týmů se směle můžeme měřit s kýmkoli,“ říká asistent trenéra Petr Tatíček.

Společně s hlavním koučem Jindřichem Lidickým naordinovali svým hráčům častější rytmus střídání, klidnou hru a pečlivé bránění. „Soupeř měl za sebou několik výborných zápasů, a tak jsme čekali, co s námi udělá,“ doplnil Tatíček.

Zpočátku vyrovnané utkání rozhodli prakticky už v první třetině hosté přesnější střelbou umocněnou „vlastním“ gólem domácího brankáře, který si pět vteřin před koncem třetiny vsítil puk o Rytíře Havelku do vlastní brány…

V druhém dějství se brankostroj Rytířů nezastavil. Další tři góly nasázeli Boleslavským v pěti minutách, v nichž Bláha zkompletoval hattrick. Poslední třetina se dohrávala z povinnosti. Stahl v brance hostí vytáhl několik vynikajících zákroků a jeho spoluhráči stanovili dalšími dvěma trefami konečné skóre. „Hráli jsme velmi dobře takticky a vyhráli jsme naprosto zaslouženě,“ dodal kladenský kouč.

Branky a nahrávky: 19. Horský (Krejčík) – 9. Bláha (Schildhabel), 17. Bláha (Havelka), 20. Havelka, 33. Bláha (Husarik), 36. Kučera M. (Okegawa), 38. Okegawa (Havelka, Malý), 55. Kučera M. (Jelínek, Husarik), 60. Okegawa.

Rytíři Kladno: Stahl (Svoboda) – Havelka, Veber, Cibák, Chládek, J. Kučera, Malý – Vach, Bláha, Okegawa, Schildhabel, Řepka, Husarik, Svoboda, M. Kučera, Jelínek, Čermák.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí